Foto: Art Hernandez
Aktuelno, Arhitektura

Slavni arhitekta donirao milion dolara za razvoj umetnosti kod dece

Donacija u iznosu od milion dolara, koju je Frenk Geri uplatio na račun škola na području Los Anđelesa, namenjena je edukaciji dece u sferi umetnosti.

Nedavno je u javnost dospela informacija da je slavni arhitekta donirao pozamašnu sumu novca za razvoj obrazovanja na polju umetnosti i to za oblast Los Anđelesa čiju je arhitekturu i prostornu organizaciju u velikoj meri odgovoran baš on. Frenkova donacija usmerena je na manje obrazovne ustanove koje se nalaze na jugu, u siromašnijem delu Grada anđela.

Foto: Turnaround Arts: California

Tokom poslednjih 40 godina proveo sam dosta vremena u učionicama koristeći arhitekturu i umetnost kako bi decu što efikasnije uključili u proces edukacije.

„Radio sam dosta u oblasti River i kroz moj posao otkrio sam da postoji velika potreba za ovim programom i to posebno na jugu Los Anđelesa.“, rekao je Frenk Geri.

Organizaciju Turnaround Arts osnovali su 2014. godine Malisa Šriver i Frenk Geri sa težnjom da se poboljšaju akademske performanse kao i funkcionisanje škola kroz umetnost, piše Archpaper.

Upravo kroz program Turnaround Arts usmerena je donacija koja bi trebalo da potpomogne razvoj umetnosti, a samim tim i celokupnom radu škola u ovoj oblasti.

Program za 17.000 učenika

Upravo uz donaciju slavnog arhitekte poklopila se još jedna donacija anonimne osobe tako da će se projekat proširiti na još deset škola u narednih pet godina. Zahvaljujući donacijama, 17.000 učenika će ukupno u Kaliforniji biti u mogućnosti da prođe kroz ovaj program.

„Tokom poslednjih četrdeset godina proveo sam dosta vremena sa decom u učionicama koristeći arhitekturu i umetnost kako bi ih što efikasnije uključili u proces edukacije i fokusirali njihovu pažnju čak i kao uvod za dalje učenje matematike, građanskog vaspitanja i drugih predmeta koji možda na drugi način ne bi bili tako prihvaćeni.“, dodao je Frenk Geri.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *