Konstrukcije

Solarne wi-fi palme visine 6 metara pune vaš mobilni telefon

Do sada su oaze predstavljale plodan predeo s vodom usred pustinja a u 21. veku to će biti lokacije s wi-fi signalom i punjačem za telefon.

Žitelji i posetici Dubaija od sada će moći da pronađu wi-fi signal i napune svoje mobilne telefone u hladu pametne palme koja putem solarnih panela, smeštene na svojem vrhu, generiše električnu energiju.

Proizvod nazvan Smart Palm instaliran je nedaleko od građevine Burj Al Arab i već je postao prava oaza za turiste.

Smart-Palm-3

Drveća visoka šest metara napravljena su od metala i čvrste plastike a na njihovom vrhu nalazi se solarni paneli u obliku palminog lista koji zajedno imaju površinu od oko 14 kvadratnih metara. Oni generišu dovoljno električne energije da snabedevaju veliki ekran osetljiv na dodir (s turističkim informacijama), wi-fi mrežu, koja se može uhvatiti u krugu od 100 metara, kao i da pune do 20 telefona u isto vreme.

Smart-Palm_1

U pametnoj palmi instalirana je i kamera tako da posetioci mogu da naprave selfie zajedno s ovom digitalnom oazom. Kako bi pružila pravo utočište na užarenom pesku, turisti mogu da sednu na klupe ali i da se odmore pod hladom kojeg prave solarni paneli.

Smart-Palm-4

Plan je da se u Dubaiju u naredne dve godine podignu 103 pametne palme.

Smart-Palm-5

Pogledajte i video koji objašnjava kako je nastao Smart Palm.

Pogledajte kako izgledaju lampe koje imaju USB priključke za punjenje telefona.

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *