Domaći projekti, Izdvojeno

Spoj modernog i tradicionalnog: Ovako će izgledati luksuzni kompleks Splendor u Vrnjačkoj banji

Spoj tradicije i modernog obeležiće novi projekat u Vrnjačkoj banji kojim će ova poznata turistička destinacija dobiti smeštajne jedinice s četiri zvezdice.

Specijalna bolnica Merkur najavila je novu investiciju u kraljicu banja – ekskluzivni medicinski centar Splendor, u čije će četiri zvezdice biti uloženo čak 4 miliona evra, piše eKapija.

Prvi deo kompleksa Splendor biće rekonstruisana stara vila Romanija, na samo 200 metara od Merkura, neposredno iznad hotela Fontana. Tik uz nju, biće izgrađen i novi objekat, sa velnes i spa sadržajima, otvorenim i zatvorenim bazenom. Idejno rešenje novog hotela Splendor, koji će se prostirati na 6.500 kvadratnih metara, izradio je arhitekta Mirko Pavlović.

Stara vila će biti srušena i na njenom mestu će nići ista takva po projektu iz 1924. godine.

Staru vilu, koja je danas devastirana, podigao je 1924. banjski inženjer Vasa Popović. Rekonstrukcijom će joj biti vraćen stari izgled i sjaj. Novi objekat koji će biti sagrađen, imaće dve etaže ispod zemlje i četiri nadzemne etaže (podrum, suteren, prizemlje, dva sprata i povučena etaža). Ukupan smeštajni kapacitet medicinskog centra Splendor – starog i novog dela, biće 58 luksuznih soba i 12 apartmana.

Novosađani zidaju

U konkurenciji tri velike građevinske firme, tender za izgradnju hotela Splendor u Vrnjačkoj Banji dobilo je preduzeće Dijagonala iz Novog Sada.

Nakon mišljenja Zavoda za zaštitu spomenika iz Kraljeva i uz konsultaciju Građevinskog fakulteta, zaključeno je da je objekat potrebno potpuno rekonstruisati. To podrazumeva rušenje postojećeg i izgradnju novog originalnog objekta po projektu iz 1924. godine.

Budžet i rokovi

Radovi na novom objektu Splendor realizovaće se u tri faze: prvu čine grubi građevinski radovi, drugu instalacije i treću enterijer i partnerno uređenje. Vrednost prve faze radova je oko 331 milion dinara.

Rok za završetak radova je 18 meseci, tako da se planira da krajem sledeće godine komleks Splendor dočekuje goste iz zemlje i inostranstva koji žele da uz vrhunsku medicinsku uslugu i tretmane mineralnom vodom, uživaju u konfornom smeštaju i relaks sadržajima luksuznog hotela, navode iz Merkura.

Foto: Dijagonala

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. miki

    užas od ružnoće! zgrada potpuno neprilagođena ambijentu vrnjačke banje! kič i cirkus od arhitekture! jadno!

Ostavite odgovor

Obavezna polja *