Budući izgled renoviranog stadiona Čair u Nišu; Foto: YouTube
Novi objekti

Kako će izgledati rekonstruisani stadion Čair u Nišu (video)

Rekonstrukcija terena na stadionu Čair je u toku, uskoro se očekuje završetak radova, a Čair će dobiti potpuno novi travnati teren, sa podzemnim prskalicama za zalivanje i savremenim sistemom za drenažu i odvodnjavanje.

Krajem godine, prema najavama, kreće i rekonstrukcija zapadne tribine Čaira, kao i uređenje ostalih, nakon čega će Nišlije dobiti moderan stadion kakav zaslužuju.

Gradski većnik Branislav Kačar rekao je da se sa radovima neće krenuti pre decembra, ali što je najbitnije, projekat je gotov i dobijena je dozvola za rušenje zapadne tripine.

„Država će odvojiti oko 17 miliona evra. Projekat je apsolutno gotov, a Ministarstvo svakog trenutka treba da nam odobri građevinsku dozvolu kako bismo što pre krenuli u rad“, rekao je Kačar za Niške Vesti.

Radovi počinju u decembru 2019, država ulaže 17 miliona evra.

Kako je Kačar najavio, pored potpuno nove zapadne tribine, Čair će dobiti i do kraja uređene ostale tribine, a očekuje se i pokrivanje stadiona.

„Kada se pokrije stadion, najverovatnije će tu i ići i novi reflektori. Biće to jedan velelepan stadion, koji će, ne samo unutra biti lep, nego i sve oko stadiona, parkinzi, park, osvetljenje…“, zaključio je Kačar.

Stadioni u Srbiji

Podsetimo i iz uprave FK Vojvodine najavljeno je da će se u Novom Sadu graditi novi stadion. Biće to investicija vredna 25 miliona evra, gradiće se uz podršku Republike Srbije, na istom mestu na kojem se nalazi sadašnji objekat. Takođe, pisali smo i o novom stadionu Crvene Zvezde, a jedno od rešenja izgleda ovako.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *