Arhitektura

Stakleni zid postaje krov na ovoj kući dinamičnog oblika

Jedan od fasadnih zidova ove dinamične strukture postepeno se uvija ka gore i postaje element krova – i to transparentan!

Arhitektonska firma WAFAI potpisuje projekat luksuzne porodične vile na obali švajcarskog jezera Tirlerze. Okružena šumom i jezerom, kuća je svojim dizajnom ali i formom usmerena na prirodu s ciljem da napravi blagi kontrast u odnosu na nju, kako bi je ujedno i istakla.

To je postignuto tako što je stakleni fasadni zid postepeno uvija, penjući se ka vrhu kuće gde postaje peta fasada – odnosno, krov ovog objekta čime se omogućava odličan prodor prirodne svetlosti u unutrašnjost.

Stakleni fasadni zid postepeno se uvija, penjući se ka vrhu kuće gde postaje peta fasada – odnosno, krov ovog objekta.

Skulpturalne stepenice u ritmu fasade

Enterijer je potpuno u skladu s eksterijer. Naime, masivne unutrašnje stepenice, skulpturalne forme, dizajnom prate zaobljene elemente objekta.

Prema predloženom rešenju, unutrašnjost kuće bi trebalo da ima potpuno otvoreni koncept, kako na spratu, tako i na prizemlju, piše Designboom.

Ništa bez bazena

Prozori od poda do plafona stvaraju čvrstu vezu između okruženja i minimalistički i elegantno dizajniranog enterijera, dok bazen pozicioniran na samom jezeru, zamagljuje granice između prirodnog i veštačkog.

Ovo je idejni projekat objekta, i čega se odgovor klijenta da li će se kuća graditi.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *