Domaći projekti, Izdvojeno

Uskoro novi izgled Pozorišnog trga u Novom Sadu: Raspisana javna nabavka

Gradska uprava za građevinsko zemljište i investicije raspisala je 22. maja 2020. godine javnu nabavku za izvođača radova u centru Novog Sada.

Nakon sprovedenog arhitektonskog konkursa na kojem su pobedili Igor Jelena Čubra, uređen je projekat za izvođenje Pozorišnog trga u Novom Sadu kojeg potpisuje novosadski biro DBA na čelu sa arhitektom Đorđom Bajilom kao i Andzor engineering.

Gradska uprava je izdala svojevremeno građevinsku dozvolu za prvu fazu parternog uređenja, a 22. maja 2020. raspisana je javna nabavka za izvođača radova.

Novi izgled Pozorišnog trga

Pozorišni trg će krasiti partnerna fontana, kontinualne klupe, memorijalna traka kao i informativni stub visine 7 metara.

Na osnovu prezentovane konkursne dokumentacije, može se detaljnije videti izgled Pozorišnog trga koje je prvobitno prezentovano u januaru ove godine. Na novim renderima može se detaljnije videti partnerna fontana, različite kontinualne klupe sa punjačima za telefone od koje jedna dužine 38 metara, parking za bicikle, česme kao i perforirana autobuska stajališta.

Pejzažna arhitektura

Memorijalna traka

Kao uspomena na nekadašnju Malu jevrejsku ulicu, u nivou postaviće se memorijalne traka, širine 40 centimetara i ukupne dužine oko 160 metara, koja se ka Bulevaru Mihajla Pupina uzdiže u vidu informativnog stuba. Podaci na memorijalnoj traci zamišljeni su kao „protok vremena“ grada Novog Sada, od prve naseobine do današnjih dana. Uz memorijalnu traku biće postavljeno podno osvetljenje koje će formirati svetlosnu liniju i dati posebnu atmosferu obnovljenom Pozorišnom trgu.

Informativni stub

Informativni stub sa touch-screen ekranom biće visine 7 metara a na njemu će se prikazivati tačno vreme i datum. Od urbanog mobilijara tu je i uređaj za turističku digitalnu signalizaciju kao i digitalna tabla SNP-a.

Planirana je sadnja listopadnog drveća, zimzelenog žbunja kao i sezonskog cveća.

Za popločanje su predviđene granitne ploče, beton Artevia na parterima kao i kamene kocke. Planirana je sadnja listopadnog drveća, zimzelenog žbunja kao i sezonskog cveća.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *