Materijali

Terakota za oblaganje podova: Cene i oblici pločica

Terakota pločice su idelane za hodnike, dnevne sobe, velike spavaće sobe kao i vinarije, hotele, restorane i ostale ugostiteljske objekte dizajnirane u etno stilu.

Terakota je vrlo popularan materijal u Engleskoj, Italiji, Francuskoj i Španiji. Na domaćem tržištu moguće je pronaći terakota pločice stare od 100 do 200 godina nastale preradom starog biber crepa koji je skinut sa starih kuća. Crepovi su ručno obrađeni i kao svaki recikliran materijal mogu varirati u veličini i boji.

terqakota-vrste

Najčešći oblici  terakota pločica su šestougaoni (1), parket (2) ili pločice u obliku kvadrata (3) ili  pravougaonika (4). Prepoznatljivih su boja, od crvene, boje breskve, oker ili boje peska.

terakota-pod

Cene pločica se kreću od 18 do 23 evra po kvadratnom metru. Najpovoljniji su pravougaoni oblici u dimenziji 30 x 15 cm i debljine oko 2 cm dok su osmougaone forme u dimenziji 15 x 15 nešto skuplje.

terakota-u-kuhinji

Terakota pločice su vrlo pogodne za podno grejanje zbog čega se često upotrebljavaju u luksuznim enterijerima vila u etno duhu.

terakota-na-podu

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

2 komentara

  1. Igor

    Pitanje je koliko je dobro postavljati pod od starog crepa koji je izuzetno krt i neotporan na udarce. Pojedini komadi crepa mogu se rukom polomitikada pokušate da ga savijete a kamoli da ga udarite.

  2. darko

    pozdrav ,kada se biber crep-plocica slomi,osteti vrlo lako se zamene drugom novom plocicom…pozdrav

Ostavite odgovor

Obavezna polja *