Građevinarstvo

Osvajanje visina: Torch Tower biće nova najviša kula u Japanu

S krova ove zgrade moći će da se vidi planina Fudži koja je od Tokija udaljena 100 kilometara.

Centar Tokija nije tako velik kao što se uglavnom misli – s jednog na drugi kraj može se prepešačiti za sat i po vremena. Međutim, on je veoma gusto naseljen što znači da je na raspolaganju veoma malo slobodne površine za gradnju. Dakle, kada Tokio raste, on može da raste samo u visinu.

Prošle nedelje objavljena je vest da će grad dostići nove, rekordne visine.

Sa svojom visinom od 390 metara, Torch Tower će postati nova najviša kula u Japanu.

Torch Tower postaće novi orijentir Tokija. Sa svojom visinom od 390 metara ne samo da će prestići sve rivale, uključujući i dosadašnjeg rekordera Tokyo Tower (333m), već će postati i nova najviša kula u celom Japanu. Ipak, to nije najviša izgrađena struktura u Japanu pa će taj rekord i dalje držati Tokyo Skytree, piše SoraNews24.

Šetalište od 2 kilometra

Investitor Mitsubishi Estate predstavio je planove gradnje kule koja će se podići preko puta Tokyo Stationa. Prvih šest spratova predviđeno je za prodavnice, restorane i koncertne/bioskopske dvorane, dok će se šetalište dugačko 2 kilometra obavijati oko zgrade i prostiraće se duž brojnih ozelenjenih dvorišta na otvorenom.

Šetalište dugo 2 kilometra

Pogled na Fudži

Od sedmog sprata krenuće kancelarijski prostor, dok će od 57 do 61 sprata biti smešten luksuzni hotel sa sjajnim pogledom na grad. Ipak, najlepši pogled biće sa vidikovca na krovu sa kojeg pogled puca od Tokijskog zaliva pa sve do planine Fudži.

Projekat ove razmere neće biti brz niti jednostavno izvesti, pa se završetak izgradnje Torch Towera očekuje tek 2027. godine. Međutim, kad se to otvori, biće to obavezno mesto koje se treba obići kada ste u Japanu.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *