Arhitektura

Trg u Skoplju s mobilijarom u obliku kancelarijske opreme

Ne, ne varaju vas oči! Urbani mobijijar na ovom trgu stvarno čine stona lampa, spajalice i olovke.

Arhitekta Igor Vasilevski osmislio je idejno rešenje pijacete površine 500m² u skopskom naselju Zdanec. Trg je projektovan kao urbano jezgro u kome treba da se oformi jedna artistička sredina gde bi ljudi mogli da se druže, relaksiraju i uživaju u panoramskoj vizuri makedonske prestonice.

trg-skopje-zdanec-02

Kancelarijska oprema velikih razmera, zaista ima svoju ulogu: Stona lampa je kandelabr, štipaljke su klupe, spajalice su vezovi za bicikle, a olovke zabodene u granit su reperna tačka cele pijacete.

trg-skopje-zdanec-12

Parter je izrađen od antikliznog i visoko kvalitetanog granita. Površina je izdeljena na kvadrante koji dele prostor na deo za relaksaciju, deo za grafite, deo za parkiranje bicikala i na deo za druženje.

trg-skopje-zdanec-11

Na trgu je predviđeno podizanje panoa za grafite gde svaki umetnik može slobodno da izrazi svoju artističku ekspresiju.

trg-skopje-zdanec-09

Urbani mobilijar praviće se od čelika ili aluminijuma a zatim će se finalizirati sa elektrostastičkim bojama kako bi se dobio bolji vizuelni efekt ali i bolja zaštita od mehaničke i atmosferskih uslova. Konture krivina će se izrađivati na strugu i na CNC aparatu.

trg-skopje-zdanec-04 trg-skopje-zdanec-02 trg-skopje-zdanec-13 trg-skopje-zdanec-04 trg-skopje-zdanec-03 trg-skopje-zdanec-02 trg-skopje-zdanec-10 trg-skopje-zdanec-08 trg-skopje-zdanec-07 trg-skopje-zdanec-06 trg-skopje-zdanec-05

Pogledajte i rešenje Cvetnog trga u Beogradu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *