Rasveta

Tri razloga zašto treba da koristite zidne lampe

Saznajte kako ova vrsta rasvete pravi više prostora u stanu. 

Zidne lampe se najčešće koriste u hotelskih sobama, toaletima luksuznih restorana, ali nedovoljno u stambenim prostorima iako mogu poslužiti kao odličan dekor u svakom domu, piše dizajnerka enterijera Anđela Belt. Ovo su njena tri razloga zašto ih treba više koristite u svojim spavaćim sobama i dnevnim boravcima:

1. Više prostora na podu

Pošto ćete zidne lampe postaviti, logično, na zid, automatski ćete uštedeti prostor na podu. Zato je ovo odlično rešenje za male prostore!

Većinom smo navikli da zidne lampe u spavaćim sobama vidimo u parovima, simetrično s obe strane kreveta, ali jedna efektna lampa može načiniti snažan vizuelni efekat zahvaljujući asimetriji.

2. Vizuelno povećanje prostora

Svetlom iz zidnih lampi možete istaći delove enterijera. Mali svetlosni detalj poslužiće kao sredstvo razdvajanja prostora i načiniće ambijent sobe posebnim. Stavljanjem akcenta na jedan deo sobe, stvara se iluzija da sama soba izgleda prostranija i veće. Zašto to ne iskoristiti?

3. Stvaranje neočekivanog efekta

Ponekad, zidna lampa treba da stoji sama. Nemojte se ustručavati da iskoristite i rasvetu bez abažura u kojoj dominira sama sijalica kao što je ona Edisonova. Zašto ne biste u stanu iskoristili pozlaćene zidne lampe i stvorili neočekivani efekat? Neka to ne bude samo zidna lampa, već umetničko delo, savetuje dizajnerka Angela Belt.

Pozlaćena Flosova zidna lampa

Foto: Angela Belt/ Homepolish, naslovna: Relja Ivanić, izvedeni enterijer Sonje Brstine

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *