Novi objekti, Promo

U ovoj zgradi u Velikoj Plani svaki stan je drugačiji

Esquina Residence je novi objekat u Srbiji koji ne liči kao da je u Srbiji.

Nakon inovativne zgrade u Kragujevcu, koja je dobila nagradu Salona arhitekture, stiže nam još jedan arhitektonski interesantan objekat koji neće biti izgrađen u Beogradu… već u centralnoj Srbiji. Zapravo, u Velikoj Plani! Projekat potpisuje biro N-Martin Project koji je osmislio zgradu u kojem je svaki stan drugačiji, odnosno, nema dva ista stana.

Ovo je prvi stambeno-poslovni objekat u Velikoj Plani za zelenim krovom.

 

U pitanju je vizuelno razigran objekat spratnosti P+5 koji je smešten na obodu gradskog parka, na uglu ulica Nikole Pašića i Jovana Dučića. Zbog placa sa oštrim uglom, formiran je objekat koji prati zahtevnu parcelu i naglašava ulične pravce.

Esquina Residence kombinuje različite materijale i boje na fasadi. U osnovi je opeka, koja potom prelazi u kontaktnu fasadu u crnoj i beloj boji. Zgrada se završava krovnom baštom – prvom u Velikoj Plani.

Zgrada ima dva lokala u prizemlju i 21. stambenu jedinicu. Struktura stanova je od jednosobnih pa do četvorosobnih, a površina stanova je od 30 do 150 kvadrata, a svaki stan je drugačiji.

Neki novi vetrovi

Ovaj trend gradnje objekata koji prave iskorak u odnosu na klasičnu, investitorsku arhitekturu, moramo da pozdravimo i nadamo se da će se i drugim gradovima Srbiji graditi slične zgrade. Naravno, konačnu ocenu ostavićemo za kraj – kada se zgrada izgradi, a to je planirano za kraj 2018. godine.

Info & rendering: N-Martin Project

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Dragan Milićević

    Zaista inovativno i lepo izgleda. Mislim da će ukrasiti Veliku Planu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *