Konkurs je otvoren do 1. oktobra 2023. godine
Konkursi

Otvoren konkurs za dodelu nagrada Aleksej Brkić za 2022. godinu

Prijave se mogu dostavljati radnim danima od 10.00 do 14.00 časova na adresu Udruženja arhitekata Srbije i Društva arhitekata Beograda.

Udruženje arhitekata Srbije (UAS) otvorilo je 14. jula konkurs za dodelu godišnje nagrade “Aleksej Brkić”, a rok za podnošenje predloga sa kompletnom dokumentacijom je 1. oktobar 2023. godine.

Kao i do sada, konkurs pokriva tri glavne kategorije, a nominacije će ocenjivati stručni žiri sastavljen od petoro istaknutih arhitekata iz cele Srbije, na čelu sa prof. Vladimirom Lojanicom.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Kategorije nagrada

  1. Najuspešnije arhitektonsko delo realizovano u Srbiji tokom 2022. godine (zaključno sa 31. 12. 2022)
  2. Najbolje arhitektonsko delo naših arhitekata realizovano u inostranstvu u toku 2022. godine (zaključno sa 31. 12. 2022)
  3. Najuspešniji studentski projekat arhitekture, nastao u toku nastavnog procesa u protekloj 2022. godini.

Članovi žirija

Prof. Vladimir Lojanica, arhitekta, Beograd (predsednik žirija), Danilo Dangubić, arhitekta, Beograd, prof. dr Goran Jovanović, arhitekta, Niš, Stevan Šušak, arhitekta, Zrenjanin i Aleksandra Marinčić, arhitekta, Novi Sad.

Šta priložiti uz prijavu?

Prijave za konkurs podnose se u pisanoj formi. Potrebno je priložiti:

  • Prijavu kandidata sa informacijom o objektu kojim se kandidat kandiduje za nagradu.
  • Dokaz o članstvu područnog Društva arhitekata.
  • Grafičke priloge (situaciju, osnove i preseke) koji će omogućiti odgovarajući uvid u sadržaj i rešenje.
  • Kratko tekstualno objašnjenje i fotografije objekta.
  • Izjavu da je objekat završen u godini za koju konkuriše.
  • Predlagač može podneti za predloženo delo i već ranije objavljene ocene, mišljenja, kritike i drugi raspoloživi materijal (ukoliko postoje) koji prezentuje, tumači i osvetljava kandidatov doprinos.

Za studentski projekat, potrebno je priložiti preporuku predmetnog nastavnika kao i drugi raspoloživi materijal o studentskom projektu.

Sva dokumentacija treba biti dostavljena u digitalnom obliku (CD, DVD ili USB) u PDF formatu, RGB sistem / do 150 dpi, formata A3.

Rokovi i dodatne informacije

Konkurs je otvoren 14. jula 2023, a rok za podnošenje predloga sa kompletnom dokumentacijom je 1. oktobar 2023. godine do 15.00 časova.

Prijave se mogu dostavljati radnim danima od 10.00 do 14.00 časova na adresu Udruženja arhitekata Srbije i Društva arhitekata Beograda, Kneza Miloša 7a/III, Beograd.

Za dodatne informacije možete se obratiti UAS/DAB na telefone: 011/3230-059, 3239-754, ili putem e-maila: [email protected].

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *