Aktuelno

Uporedni pregled cena Ikea proizvoda u Srbiji i regionu

Mesec i po dana pre otvaranja svoje prve robne kuće u Srbiji, švedski gigant predstavio je on-line katalog nameštaja s cenama u dinarima.

Svi koji su do sada kupovali nameštaj iz Ikee, cene su morali gledati u forintama, kunama ili evrima. Tome je, napokon, došao kraj! Ikea je lansirala srpsku verziju kataloga svog kompletnog nameštaja i asortimana za kuću i to, naravno, s cenama u dinarima. Artikli će biti dostupni za kupovinu kada Ikea otvori svoju robnu kuću u Beogradu 10. avgusta 2017.

Razlike i do 30%

Nas je za početak zainteresovalo kakve su cene u odnosu na robne kuće u okruženju. Odabrali smo deset nasumičnih proizvoda iz raznih kategorija i uporedili smo cene u dinarima s onima u Mađarskoj i Hrvatskoj. Valute smo pretvarali putem servisa Google Finance. Boldovano je najjeftinije. Proizvodi su linkovani.

Trosed Söderhamn

Trosed Stockholm 2017, Sandbacka

Crno-belo jastuče Stockholm

Krevet Malm 140×220

Stolica za kupatilo Rågrund

Kovčeg za igračke Flyttbar

Dečija stolica Urban

Ogledalo Ekne

Radna klupa Rimforsa

Kuhinja Knoxhult, siva, 220x61x220

Kao što se vidi iz priloženog – pravila nema. U Srbiji je nešto skuplje, a nešto jeftinije nego u regionu. Najveća razlika primećuje se kod troseda Stockholm 2017 gde je razlika između najjeftinije (Mađarska) i najskuplje prodavnice (Hrvatska) čak 30%. Cena u Srbiji, za ovaj model, našla se negde u sredini. Krevet Malm je u Srbiji najpovoljniji ali je zato trosed Söderhamn najskuplji u odnosu na region. Ukoliko želite da pogledate ceo katalog sa svim cenama, to možete učiniti ovde.

A ćufte?

Mnogi kupci pohrliće u Ikeu i da bi dobro ručali. Nažalost, cenovnik hrane i pića u restoranu još uvek nije objavljen ali verujemo da će čuvene ćufte biti povoljne kao i u svakoj drugoj Ikeinoj robnoj kući.

Foto: Ikea.rs

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *