Enterijeri, Nameštaj i oprema

Uređenje predsoblja: ideje i saveti

Ne znate šta da radite sa hodnicima? Pokupite odavde par dobrih ideja.

Hodnici su uglavnom mali prostori koji služi za odlaganje garderobe i obuće i retko mu se posvećuje velika pržnja prilikom uređenja što je velika greška. Ovaj prostor odaje prvi utisak o vašem stanu i potrebno pa je bitno da izgleda efektno i prijatno. Ovo je izazov sa kojim se susreću arhitekte i čiji primeri uređenja mogu vama poslužiti kao inspiracija.

Za zidove malih prostorija se uglavnom predlažu svetle boje: bela, krem, nežno siva. Ipak vrlo često se koriste i jake boje ili tapete za naglašavanje jednog ili dva zida. Uglavnom je to dominantan zid na koji se postavi ogledalo ili nosači za odlaganje garderobe.

Ukoliko na zid hodnika postavite šarenu tapetu ovaj prostor neće više biti neupadljiv i bezličan. Cena potavljanja tapete je od 3 do 5 Evra po kvadratu. Ukoliko se odlučite da ovaj posao izvedete sami pogledajte uputstvo kako da sami zalepite tapetu.

uredjenje-hodnika-9

Vaza sa cvećem, slike i stone lampe su najčešći dekorativni elementi u hodnicima. Uglavnom se postavljanu na uske cipelare ili natkasne. Ukoliko je hodnik dovoljno velik, smestite u njega garderober čija dubina treba da je između 50 i 60 centimetara kako u njega bi moglo da se nesmetano odlažu jakne na vešalice. Za garderobere manje dubine, jakne se odlažu na čiviluke.

Mali tabure ili stolicu za lakše obuvanje možete smestiti ispod natkasne. Pogledajte nameštaj za hodnike koje predlaže nemački proizvođač Hülsta.

uredjenje-hodnika-2

uredjenje-hodnika-4

uredjenje-hodnika-6

uredjenje-hodnika7

uredjenje-hodnika-1

 

urednje-hodnika-9a

uredjenje-hodnika-011

uredjenje-hodnika-91

uredjenje-hodnika-94

uredjenje-hodnika-98

uredjenje-hodnika-99

uredjenje-hodnika-0

uredjnje-hodnika-8

urednje-hodnika-93

urednje-hodnika-95

urednje-hodnika-97

urednje-hodnika-911

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *