Aktuelno

Zaštita autorskih prava i monitoring planskih dokumenata u gradu novi ciljevi DaNS-a

DaNS će u okviru predstavljanja plana aktivnosti promovisati i novi broj časopisa ali i bogat program za 2017. godinu.

Društvo arhitekata Novog Sada najavljuje ambiciozan plan za ovu godinu koji podrazumeva pokretanje tema i aktivnosti koji dugo tište struku.

Kao prvo, DaNS će pokrenuti servis za sve kolege koji će moći preko ovog društva moćio da reše probleme vezane za zaštitu autorskih prava. Uspostaviće se saradnja sa advokatskom kancelarijom koja će pokretati zakonske mehanizme koji već postoje u Zakonu o autorskim i srodnim pravima.

DaNS će pokrenuti zajednički servis za sve kolege preko kojeg će moći da reše probleme vezane za zaštitu autorskih prava.

 

Takođe, jedna od važnijih aktivnosti DaNS-a u 2017. godini biće praćenje i analiza planskih dokumenata koji se donose u Novom Sadu. Najavljuje se formiranje sekcija koja će pratiti javne uvide, analizirati planove i pravovremeno reagovati sa primedbama, ukoliko je potrebno, a sve u svrhu povećanja kvaliteta planskih dokumenata koji se usvajaju i u mnogome utiču na prostor u gradu.

Novi festival u Novom Sadu

DaNS najavljuje i bogat program za 2017. godinu koji pored Dana društva arhitekata i dodele Tabakoviće nagrade, podrazumeva i izložbu radova o arhitekturi „Skala dizajna – od mikro do makro“ u februaru, izložbu arhitektonske fotografije „Jugoslovenska moderna u Vojvodini“ u martu, prezentaciju VR tehnologija „Virtuelni grad“ u maju ali i Festival kulture prostora koji bi trebao da se održi u oktobru a podrazumevao bi niz izložbi, predavanja i tribina. Program će biti realizovan na centralnoj lokaciji ali i brojnim i pop-up prostorima širom grada. U Društvu očekuju da ovaj festival postane jedan od najznačajnijh kulturnih dođaja u gradu i regionu.

Osnovanje coworking prostora

Oživljavanje prostorija DaNS-a takođe je jedan od ciljeva ovog društva. Kako bi prostor postao i finansijski održiv planira se uspostavljanje „coworking“ prostora u prostorijama DaNS-a u ulici Svetozara Miletića 20.

Članovi se, takođe, pozivaju da obnove članarine za 2017. godinu. Učlanjivanje i obnova članarina od sada je moguća i preko web formulara. Od ove godine plaćanjem kolektivne članarine za sve zaposlene u firmi, ostvaruje se pravo da se kontakt i podaci vaše firme nađu na registru arhitektonskih biroa na internet stranici DaNS-a.

Poziv na promociju

Svečani koktel i promocija 81. broja časopisa DaNS obržaće se u četvrtak, 12. januara 2017. godine u 19 časova, u prostorijama DaNS-a u ulici Svetozara Miletića 20.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *