Materijali

Zaštitna boja koju možete odlepiti kada je više ne želite

Premaz Belay služi kao zaštita površina od ogrebotina i mrlja.

Volite da držite svoj mobilijar pod konac i nikako ne volite fleke i ogrebotine na svom nameštaju? Onda ste vi ciljna grupa za inovativan proizvod koji je razvila japanska firma Belay.

„Premaz lepote“, kako Japanci reklamiraju ovaj proizvod, zapravo je zaštitna boja bez mirisa i bez boje, koja se može primeniti na površinama od drveta, smole, keramike ili kamena. A kada vam se više ne sviđa, jednostavno je možete odlepiti bez ikakvih nuspojava.

Potrebno je samo da uhvatite premaz za jedan kraj i odlepite ga.

Proizvod je dostupan u sjajnoj i mat varijanti u zavisnosti od površine koju želite da zaštite, piše Designboom.

Ona se nanosi veoma jednostavno. Četkom treba na površinu, koja je prethodno očišćena, naneti sredstvo Belay, sačekati da se osuši jedan dan i operacija je završena – nameštaj je zaštićen od fleka i grebanja!

Postupak nanošenja i skidanja

Na slici ispod se vidi kako će izgleda materijal kada se premaže sjajnim, a kako kada se premaže mat premazom.

Belay boja se veoma lako nanosi četkom.

Revolucionarna mogućnost ovog zaštitnog sloja jeste što se on može jednostavno odlepiti kada ga više ne želite. Potrebno je samo da uhvatite premaz za jedan kraj i odlepite ga.

A cena?

Pre svoje promocije na sajmu IFFT (Interior Lifestyle Living Fair), kolekcija Belay bila je deo prve japanske samostalne izložbe francuskog umetnika Pjera Šarpina koji je Belay boje primenio na staklenoj fasadi galerije u formi raznobojnih krugova.

Jedini problem može biti cena ovog proizvoda. Naime, jedna bočica Belay namaza košta 125 dolara. Ali šta je to za čistunce koji žele enterijer u tip-top stanju!?

Foto: Belay

Kada ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *