Arhitektura

Spreman za slanje: Splav koji može stati u dva transportna kontejnera

Kuća Floatwing je plutajući dom koji može postati romantična vikendica za dvoje ili porodična kuća na sred jezera ili kancelarijski prostor.

Sa svojim dimenzijama od 6 metara širine i dužinom od 10 do 18 metara, ovaj splav je dovoljno velik da ugosti porodicu, ali isto tako i da lagano bude transportovan kao brodski kontejner na željenju lokaciju bilo gde na svetu. Tvorci ove Floatwinga, portugalska firma Friday, omogućili su vlasnicima da odluče da li će ovaj mobilni objekat postati kancelarija u prirodi ili vikendica u kojoj se svako jutro možete buditi na drugom mestu.

Floatwing 01

Splav je projektovan tako da može stati u dva standardna transportna kontejnera. Ako želite da ga prebacite na novo mesto, to nije nikakav problem.

Floatwing 02

Floatwing pokreću dva motora. Od osnovnih sadržaja, splav  raspolaže toplotnim pumpama, kao i potpuno opremljenom kuhinjom i prostorom za roštilj na krovu, piše Contemporist.

Floatwing 03

Ova plutajuća kuća dizajnirana je tako da njeni materijali imaju smanjeni štetni ekološki uticaj pa tako raspolaže sistemom koji smanjuje emisiju ugljen dioksida i kontroliše da objekat koristi što je manje energije.

Floatwing 04

Floatwing 05

Floatwing 06

Floatwing 07

Floatwing 08

Foto: Jose Campos

Pogledajte šta se još može napraviti od transportnih kontejnera.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Ismail

    Interesuje me cena sa prevozom

Ostavite odgovor

Obavezna polja *