Enterijeri

Zidne pločice koje novom enterijeru daju starinski izgled

Stvarno ima nekoga ko želi da mu tek renoviran stan izgleda staro? Evo proizvoda za njih!

Italijanski dizajnerski studio Zanellato/Bortotto dobio je zadatak da za kompaniju Ceramiche d’Italia osmisli novu seriju keramičkih pločica, a oni su inspiraciju dobili u starim italijanskim stanovima. Ova nesvakidašnja ideja rezultirala je pločicama pod nazivom Storie Collection koji će vašem novom novcatom enterijeru dati starinski izgled. To ste baš želeli, zar ne?! Hm…

Nova kolekcija pločica Storie će vaš novi enterijer učiniti mator… pardon, šarmantnim!

Dizajnerski duo Giorgia Zanellato i Daniele Bortotto je tokom procesa kreiranja kolekcije istraživao proces promene izgleda zgrada tokom vremena, pa su zato posećivali stare italijanske vile, dvorce, seoske kuće ali i derutne stanove kako bi uvideli gde leži šarm starih prostora. Izgleda da su ga našli…

Detaljno su proučavali boje, nijanse i teksture koje su zatekli na starim objektima kako bi mogli da kreiraju nove keramičke pločice koje stvaraju iluziju starinskog izgledapiše Deezen.

„Ova kolekcija potiče od nostalgičnog putovanja kroz koje se otkrio čitav niz italijanskih domaćih ambijenata koje je vreme duboko izmenilo.“, istakao je dizajnerski par. Tako je nastala kolekcija pločica Storie koji će vaš novi enterijer učiniti mator… pardon, šarmantnim!

Isprani modeli

Ploče su dostupne u šest dezena i svaki je baziran na različitom tipu starenja objekta. Kolekciju čine: Palazzo, Cascina, Masseria, Villa, Castello i CasalePaletu boja čine bledi tonovi bele i sive, kao i „isprane“ nijanse tirkizne i braon boje.

„Tehnološke inovacije omogućavaju nam da na keramičkim pločicama velikih dimenzija reprodukujemo sve efekte habanja i starenja koje u normalnim uslovima samo vreme može da stvori.“, rekli su dizajneri.

Ove pločice mogu se primeniti za oblaganje kako u enterijeru tako i eksterijeru, a njihovi impresivni formati najbolje će poslužiti za oblaganje zidova.

Dakle, šta čekate? Neka i vaš enterijer izgleda staro!

Foto: Zanellato/Bortotto

Firme iz kategorije Rasveta:

Dodaj firmu u Adresar

Kada ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *