Koncept The Together Hostela je da pruži što bolju socijalizaciju između svojih gostiju.

Baš kao što se formiraju kamp naselja na muzičkim festivalima, tako je i arhitektonska firma Cao Pu projektovala ovaj neobičan pekinški kamp u zatvorenom. Veliki prostor otvorenog plana podeljen je na manje strukture koje međusobno formiraju celinu nalik kampu. Kao da spavate u šatoru samo bez buba i vlage!

Cilj je da se gosti druže i socijaluzuju. Kasnije, svako može pod svoj šator… ili zajedno u jedan.

 

Jednokrevetne ili dvokrevetne jedinice opremljene su krevetima, kao i rasvetom i svim potrebnim utičnicama. Jedinice su izgrađene od drvenih ramova unutar kojih je postavljen pleksiglas pomoću kojih gost može dobiti određenu dozu privatnosti.

Određeni broj jedinica grupisan je tako da formira privatniju celinu, nalik većoj sobi, u kojim se mogu smestiti grupe prijatelja.

Zbog nepostojanja pregradnih zidova, do svake jedinice dolazi dovoljna količina prirodnog svetla, piše Designboom.

Osim jedinica za spavanje, najveći deo hostela zauzima struktura nalik velikom šatoru ispod kog gosti mogu da uživaju u hrani, piću, čitanju, druženju ili nekoj drugoj aktivnosti za koju se opredele. Cilj je da se gosti druže i socijaluzuju. Kasnije, svako može pod svoj šator… ili zajedno u jedan.

Razigran i svakako neobičan koncept formiranja ovog hostela čini ga pravim kampom u zatvorenom koji osim mesta za usputni smeštaj može postati i prostor u kom će se razmenjivati iskustva gostiju, a možda započeti i nova prijateljstva, baš kao što se to dešava u kampovima na muzičkim festivalima.

Ptičija perspektiva:

Osnova prostora

Osnova kampa, pardon, hostela

Srodni članci na portalu Gradnja.rs: