rehau inovativni pvc prozori
REHAU inovativni PVC prozori pružiće vam mogućnosti za koje niste ni znali da su vam na raspolaganju
Promo

7 razloga zašto su PVC prozori pravi izbor za sledeće renoviranje

Ako vam savremena tehnologija olakšava život, zašto ne bi bilo tako i sa vašim prozorima?

Kada se kaže „PVC prozor“, malo je poznato da upravo prozorski sistemi na bezi polimera, sa dodatkom staklenih vlakana i novih aditiva, nude veće mogućnosti po pitanju sigurnosti, izolacije, dimenzija, izbora i kvaliteta u poređenju sa klasičnom (drvenim i aluminijumskim prozorima). Bilo da gradite porodičnu kuću, rekonstruišete vikendicu ili renovirate stan, nova generacija PVC prozora može biti pravi izbor za vas.

Ukoliko imate dilemu koje su prednosti ugradnje PVC prozora u poređenju sa drvenom i aluminijumskom stolarijom, odgovore vam donosimo u 7 ključnih tačaka. Krenimo redom.

1. Kvalitet koji traje generacijama

To što su napravljeni od polimera sa savremenim aditivima znači da ovi PVC prozori mogu trajati duže od drvenih i aluminijumskih prozora. Polimer je izdržljiv materijal koji se ne savija, ne krivi i ne ljušti se. Kao što je poznato, proizvodi od PVC-a ne rđaju i ne trule, niti su podložni napadima insekata. Kao takvi, PVC prozori su otporni na zimu i vrućinu, ali i na vlagu i sve vrste vremenskih uticaja. Dakle, ova vrsta prozora može trajati generacijama, a da ne izgube ništa od svog kvaliteta, izgleda i naprednih performansi.

2. Laka ugradnja i još lakše održavanje

Za razliku od drvene i aluminijumske stolarije, PVC prozori se lako ugrađuju i još lakše održavaju. Kao takvi, oni traže minimalnu brigu i ulaganje. Pošto PVC ne mora da se štiti i farba protiv truljenja i korozije, održavanje se svodi na povremeno brisanje prašine vlažnom krpom. Neke kompanije su otišle korak dalje, pa je tako REHAU podudio High Definition Finishing tehnologiju visokog sjaja (HDF) koja odbija prljavštinu, jednostavna je za čišćenje i pruža dobru otpornost na sve vremenske prilike.

PVC pozori vam nude bolju termičku i zvučnu izolaciju od drvene i aluminijumske stolarije

3. Visoka vrednost izolacije, niska potrošnja energije

Na polju energetske efikasnosti, PVC stolarija naprednija je od drvene ili aluminijumske pošto su njena termo i akustička izolaciona svojstva na visokom nivou. Naime, što PVC prozor ima više komora i pregradnih stakala, to su njegove performanse bolje. Prema tome, izolacione karakteristike prozora možete da prilagodite svom budžetu. Manje „curenja“ toplote donosi i manje račune za grejanje i hlađenje. Visoke vrednosti termo izolacije osiguravaju nisku potrošnju – čak i do 76% manje energije u odnosu na stare i dotrajale prozore. Međutim, izbor najkvalitetne stolarije i njena nepravilna ugradnja mogu uticati na pojavu kondenzacije.

4. Više mogućnosti, više stvaralačke slobode

Prozori i vrata najviše utiču na izgled jedne zgrade. Na primer, REHAU prozori se proizvode u velikom izboru oblika, dizajna i boja – po različitoj meri i ukusima. Dostupna je i izrada prozora po narudžbini, što vam omogućava da vaša nekretnina dobije jedinstveni izgled – baš kakav ste želeli. Kaleido Color linija ovog nemačkog proizvođača prozora pruža vam mogućnost izbora od preko 400 individualnih kombinacija. Na raspolaganju vam je efikasno rešenje za dekor u realističnom izgledu drveta i ekskluzivne aluminijumske površine.

S druge strane, sa REHAU „podizno-kliznim vratima“ se mogu postići jedinstveni panoramski efekti. Izuzetno uski RAU-FIPRO X profili, sa staklenim vlaknima, dodatno povećavaju površinu prozora. Pored širine elemenata do 10 m i visine otvora od 2,70 m, na raspolaganju vam je i širok izbor dizajna, boja i tekstura, ali i različitih načina otvaranja.

5. Kvalitet koji opravdava cenu

PVC stolariju karakteriše povoljan odnos cene i kvaliteta. Isplativost, ušteda i laka ugradnja glavni su aduti za sve učestaliju primenu PVC prozora. Dakle, proizvodnja i ugradnja PVC prozora je cenovno pristupačnija od drvene i aluminijumske stolarije. S druge strane, povećanje količine aditiva u procesu proizvodnje, ali i povećanje broja komora pozitivno utiču na kvalitet prozora i njegova izolaciona svojstva. Takođe, ovaj tip stolarije ima najduži vek trajanja. No, radi garancije kvaliteta, važno je da ugrađujete stolariju izrađenu od PVC profila renomiranih svetskih proizvođača.

6. Preventivna protivprovalna zaštita

U savremene PVC prozore ugrađuju se vrlo složeni sistemi za zabravljivanje i zaključavanje, što omogućava veliki stepen bezbednosti i sigurnosti. Smart Guard System se brzo i lako montira u GENEO ili SYNEGO prozore i predstavlja jedinstvenu dodatnu opremu za nepokretnost u vašem vlasništvu. Postoji i mogućnost kontrole čitavog sistema preko vašeg pametnog telefona ili mobilnog uređaja.

7. Ušteda energije i očuvanje životne sredine

Većina materijala na bazi polimera koji se danas koriste u građevinarstvu se mogu reciklirati i imati pun život u cirkularnoj ekonomiji. Pored mogućnosti reciklaže, izdržljivost i niski nivoi zagađenja, u toku proizvodnje PVC profila doprinosi eko-balansu i daje svoj doprinos očuvanju životne sredine. S druge strane, PVC prozori traju značajno duže nego drveni. Pored toga, proizvodnja PVC prozora se obavlja uz znatno niži utrošak energije i emisiju CO2 nego što je slučaj sa aluminijumskim prozorima.

Pouzdano rešenje

PVC ili neka druga stolarija? Kada se kupuje stan ili renovira kuća ili vikendice, korisnici često imaju dilemu za koji tip prozora da se opredele. Kako svakom izboru predstoji saznanje o mogućnostima, pre kupovine nekretnine ili renoviranja treba biti dobro informisan, naročito o inovacijama u svetu građevinarstva.

Inovativni PVC prozori, sa savremenim aditivama i dodatkom staklenih vlakana, vam nude mogućnosti za koje (verovatno) niste ni znali da su vam na raspolaganju. Bez obzira da li tražite unikatan dizajn, panoramski pogled, maksimalnu sigurnost, održiv proizvod ili kvalitet koji će trajati generacijama, PVC prozori su pravi izbor zbog kojeg se sigurno nećete pokajati. Radi se o jedistvenom rešenju za sve vrste stambenih objekata – od vikendica do porodičnih kuća, od urbanih vila do višeporodičnih zgrada.

Želite da saznate još? Više informacija o REHAU prozorima možete pronaći ovde.

 

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *