Softver

Alatka za brzo kreiranje kvalitetnih geografskih grafikona

Mapinseconds.com je besplatna onlajn alatka koja služi za pravljenje veoma efektnih grafikona zasnovanih na geografskim podacima.

Da li vam se nekada dogodila situacija da treba da napravite grafikon za vaš projekat na čiju izradu ste mislili da će vam trebati pola sata, a na kraju potrošite pola dana? Od prikupljanja podataka i kreiranja mape, preko biranja kolorita i do sastavljanja grafikona treba puno vremena ali jednostavno postoji rešenje koje radi onlajn i pritom je besplatno.

Organizujte vaše podatke u dve Excel kolone, otvorite mapinseconds.com, prekopirajte podatke u tabelu i vaš grafikon je gotov!

 

Mapinseconds.com je besplatna onlajn alatka koju je napravio Darkhorse Analytics, a služi za pravljenje veoma efektnih grafikona zasnovanih na geografskim podacima. Evo kako radi: organizujte vaše podatke u dve Excel kolone, otvorite mapinseconds.com, prekopirajte podatke u tabelu i – voila, vaš grafikon je gotov!

Imena zemalja i lokacija treba unositi na engleskom ili po međunarodnim skraćenicama, pa je Srbija tako SRB, Mađarska HUN, Hrvatska HRV i tako dalje. Mapa se automatski skalira u odnosu na zahvaćeni region, a kolorit može birati na osnovu predefinisanih šema a možete napraviti i svoju koloritnu šemu.

Rezulat je jednostavan i efektan grafikon koji se može skinuti u PNG formatu ili kao Powerpoint Slide. Mi smo mapu Srbije s okruženjem kreirali za manje od pet minuta.

Sajtu mapinseconds.com možete pristupiti ovde.

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *