Sara Dimitrijević je sa ovim enterijerom osvojila nagradu na Salonu; Foto: Andrija Rančić
Enterijeri

Apartment SS u Beogradu / Sara Dimitrijević

Ovaj stan na Banovom Bradu doneo je arhitektici nagradu 41. Salona arhitekture u kategoriji „Enterijer“. Portal Dizajnenterijera.rs prvi je zavirio u ovaj smeli stan!

Projekat “Apartment SS” podrazumevao je detaljnu adaptaciju stana koji se nalazi u stambenoj zgradi iz šezdesetih godina prošlog veka. Klijentkinja je mlada koreografkinja, čija je želja bila da se zapušten i staromodan stan, gotovo nepromenjen od vremena u kome je građen, transformiše u snažno personalizovan, savremen i estetski smelo oblikovan ambijent za život. Taj zadatak uspešno je izvela arhitektica Sara Dimitrijević.

Od kuhinje i trpezarije nastala spavaća soba sa šminkernicom, a kuhinjska ostava je pretvorena u garderober.

 

Stan od 51m2 pretrpeo je velike zahvate i po pitanju funkcije. Tako je od kuhinje i trpezarije nastala spavaća soba sa šminkernicoma kuhinjska ostava je pretvorena u garderober. Na ovaj način zaokružena je intimna noćna zona. Kupatilo je zadržalo poziciju, ali je prošireno i podeljeno na dve zone: na utility sa toaletom i na zonu sa tušem i lavabom. Nekada istočno orijentisana dnevna  soba postala je kuhinja sa trpezarijom, a zapadno orijentisana spavaća soba – dnevni boravak.

Svaka soba drugačija

Ono što čini ovaj stan specifičnim jeste da je svaka soba tretirana kao zasebna ambijentalna celina, što posetioca stavlja u uzbudljivu ulogu putnika kroz nepoznate predele taktilnosti, osećanja, iiluzije, refleksije i asocijacije.

Još fotografija ali i celokupan opis ovog stana potražite na portalu o enterijerima – Dizajnenterijera.rs.

 

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *