Grand Prix 41. Salona arhitekture otišao je u beogradskom studiju za projekat izveden u Crnog Gori.

Na jučerašnjem otvaranju Salona arhitekture u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu, koji se nalazi tik uz gradilište na Topličinom vencu zbog kojeg je ovaj događaj između ostalog i dobio ime Na ivici, uručene su nagrade i priznanja za koje su se takmičili 78 radova koji su ušli u najuži izbor. Evo kome su otišli oskari arhitekture!

Nagrada u kategoriji Arhitektura pripala je Goranu Vojvodiću i Jeleni Ivanović Vojvodić za Poslovni objekat Roaming Group u Beogradu. Nagrada u kategoriji „Gosti salona delo u inostranstvu“ pripala je autorima Nenadu Popoviću i Senki Popović za obrazovni centar u Nemačkoj, a laureati u kategoriji Enterijer su Aleksandar Gušić za Adaptacija izložbenog prostora Narodnog Muzeja u Smederevskoj Palanci kao i Sara Dimitrijević za Apartman SS u Beogradu. Priznanje za Arhitekturu pripala je Predragu Milutinoviću za fabriku Zumbotel u Nišu.

Grand Prix, odnosno, veliku nagradu Salona arhitekture odneli su Anđela Karabašević i Vladislav Sudžum iz AKVS arhitektura za projekat Letnjih kuća u Kotoru.

Grand Prix salona

Velika nagrada Salona – Letnje kuće u Kotoru; Foto: Relja Ivanić

Nagrada u kategoriji Arhitektura

Goran Vojvodić i Jelena Ivanović Vojvodić, Poslovni objekat Roaming Group u Beogradu

Nagrade u kategoriji Enterijer

Aleksandar Gušić za Adaptaciju izložbenog prostora Narodnog Muzeja u Smederevskoj Palanci; Foto: Relja Ivanić
Sara Dimitrijević, Apartman SS, Foto: Andrija Rančić

Priznanje za Arhitekturu

Predrag Milutinović, MAPA, Fabrika Zumbotel u Nišu

Slovence zaustavila carina

Oko trista autora, u sto timova, prikazali su radove iz različitih oblasti arhitekture koje je ocenjivao žiri u sastavu Relja IvanićNatalija MiodragovićJurij SadarDejan Todorović i Zlata Vuksanović Macura.

Nažalost, najavljena gostujuća izloža “Arhitektura inventura 2016-2018”, koja je po pozivu Salona trebalo da stigne iz Ljubljane nije došla na vreme zbog problema sa carinjenjem. Međutim, materijal će stići u narednim danima pa će ova izložba moći će da se vidi u Muzeju primenjene umetnosti narednih mesec dana. Srećom, izložbe iz Novog Sada pod nazivom „Kondicional 505“ kao i „Izbrisano pamćenje“ su stigle.

Salon arhitekture trajaće do 30. aprila 2019. godine.

Kad ste već ovde…