Enterijeri

Automobil umesto dekoracije u kući u Hong Kongu

Vlasnik kuće može da uživa u svom novom mezimcu iz udobnosti sofe.

Arhitekta Michael Liu iz studija Millimeter Interior Design dobio je zadatak da u prigradskom delu Hong Konga projektuje kuću od 427 kvadratnih metara, a želja vlasnika bila je da enterijer bude što laganiji, što svedeniji ali da u isto vreme i efektan.

Arhitekta je ceo prostor uokvirio belim zidovima koje je upario s parketom svetle boje tako prostor deluje dosta hladno. Međutim, jedan detalj potpuno razara minimalistički koncept a to je transparentna pregrada između garaže i dnevnog boravka zahvaljujući kojoj parkiran auto izgleda kao da je deo dekoracije sobe. Vlasnik kuće, koji je inače strastveni kolekcionar automobila, iz sofe može uživati u svom novom mezimcu. Koji je, doduše, takođe bele boje…

Transparentna pregrada između garaže i dnevnog boravka omogućila je da lamborgini postane deo unutrašnje dekoracije.

Elegantno stepenište

Kako bi vlasnik mogao neometano da uživa u svom novom lamborginiju, umesto punog betonskog stepeništa napravljeno je tanko čelično stepenište bele boje koje je takođe u skladu s celokupnim enterijerom.

Dnevni boravak nastavlja se na kuhinju uz trpezariju koju krase dva ogromna lustera… takođe bele boje.

Spavaća soba s radnim kutkom su, pogađate, u beloj boji ali zato monotoniju razbija lep pogled na okolinu koji je dobijen pravljenjem staklenog otvora od poda do plafona.

U ovoj sobi, kao i kroz ostatak kuće, provučena je rasveta italijanske kompanije Artemide koja se može kupiti i kod nas zahvaljujući firmi Light Systems Design.

Iz kupatila s duplim samostojećim umivaonicima od stakla i kompozitnog materijala se takođe pruža pogled na komšiluk, a interesantan je detalj okačenog ogledala.

Foto: Millimeter Interior Design via ArchDaily

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *