Materijali

Građevinske hemikalije BASF za EURO 2012

BASF-ove građevinske hemikalije korišćene su za infrastrukturu i stadione u Poljskoj i Ukrajini – domaćinima Evropskog prvenstva u fudbalu.

Pripreme za EURO 2012 privode se kraju. Veliki broj BASF-ovih građevinskih hemikalija korišćen je u raznim građevinskim projektima, među kojima su aditivi za beton, sistemi zaštitnih premaza i toplotne izolacije, i to za izgradnju i popravku ulica i mostova. Najvažniji radovi na putevima u kojima su korišćeni BASF-ovi aditivi za beton jesu proširenje poljskih autoputeva 1, 2 i 4, nacionalni put S7 kao i izgradnja Severnog mosta na reci Visli u Varšavi.

Fudbalski navijači će doletiti iz zemalja širom sveta da bodre svoje timove, tako da nije samo na putevima da budu spremni na navalu fanova. Emaco reparaturni malter kao i Masterseal zaštitni premazikorišćeni su, na primer, u izgradnji novog terminala na aerodromu Borispol u Kijevu u Ukrajini. Izgrađeni su novi ili prošireni postojeći stadioni, hoteli, objekti za treniranje kao i ugostiteljski objekti. BASF-ovi aditivi za beton omogućili su da izgradnja traje kraće i brže, a da se pritom dobije beton vrhunskog kvaliteta i stabilnosti.

Da bi se doblila izvanredna arhitektura stadiona, neophodni su izuzetno kvalitetni proizvodi. Standardna toplotna izolacija predstavlja problem zbog spoljnjeg izgleda građevine. Zbog toga je za državni stadion u Varšavi, u Poljskoj, izabran BASF-ov toplotni izolacioni sistem Multitherm HSV Conventional. Zarad maksimalne energetske efikasnosti, ovaj proizvod izoluje stadion sa unutrašnje strane, za razliku od konvencionalnog metoda pri kom se izolacija postavlja spolja. Pored izolacije, poljski i ukrajinski stadioni koristili su BASF-ova podna rešenja kao i ona za površine za igranje. BASF-ovi proizvodi korišćeni su za zatvaranje pukotina na tribinama i u temeljima varšavskog nacionalnog stadiona kao i stadiona u Poznanju u zapadnoj Poljskoj. Aditiv za beton Pozzolith 100 i sportska podloga Conipur M korišćeni su prilikom obnove Olimpijskog stadiona u Kijevu.

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *