Saveti arhitekte Sonje

Boje za dečiju sobu

Imam 19 godina i sa roditeljima sam se dogovorio da preuredim svoju sobu. Orman, radni sto i police na zidu su u natur boji drveta dok je krevet u plavoj boji sa zelenim detaljima. Posedujem i jednu veću sliku na kojoj preovlađuje crvena boja. Zanima u koju bi boju bilo najbolje da okrečim svoju sobu, a da izgleda mladalački i moderno?  Napominjem da je soba male kvadrature.

Miroslav

Dragi Miroslave,

Ukoliko u tvojoj sobi najviše ima detalja plave i zelene boje, savetujem ti da te boje zadržiš i prilikom krečenja. Natur boja drveta je zahvalna jer je to neutralna tekstura koja se lepo uklapa sa svim drugim bojama. Kako bi soba izgledala zanimljivo a da pritom ne moraš da izdvojiš puno novca, savetujem ti da jedan zid (najupadljiviji) ofarbaš u štrafte (horizontalne ili vetrikalne linije) bojama Jupol Trend ili Jupol Gold. To je vrlo jednostavno uz pomoć krep-traka koje zalepiš na zid obrazujući tačan raspored pruga. Krep-traka će sprečiti prelivanje boje iz štrafte u štraftu i daće idealno ravnu liniju.

Ostatak sobe ofarbaj u jednu od boja iz štrafti. Npr. ukoliko se odlučiš za plavo-krem štrafte, drugi ceo zid nek bude u istoj nijansi plave. S obzirom da ti je soba malih dimenzija, preporučujemo ti što svetlije tonove.

Da bi odredio koja ti nijansa zida odgovara postojećem nameštaju upoterbi ton kartu koju možeš pozajmiti u farbari na zahtev. Preporučujemo ti farbaru Lemix iz Novog Sada koja ima veliki izbor tonova.

Pogledaj nekoliko naših saveta iz sledećih slika a detaljnije o dečijim sobama možeš pročitati u članku o savetima i idejama.

dia Sonja Brstina

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *