Institut za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine u Novom Sadu; Foto: Moj Novi Sad
Aktuelno

Dečja bolnica u Novom Sadu dobija 36.000 novih kvadrata

Osim novog objekta spratnosti šest spratova, te nadogradnje Poliklinike, projektom je predviđena i podrumska garaža sa oko 130 parking mesta.

Odlukom novosadskog parlamenta dato je „zeleno svetlo“ za ostvarivanje plana po kojem bi u narednom periodu znatno bio povećan kapacitet Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine Vojvodine, popularne Dečje bolnice u Novom Sadu.

Planirano je rušenje dela postojećih bolničkih objekata, izgradnja novih, dogradnja ili nadogradnja kao i potpuna rekonstrukcija određenih zgrada, a ovu investiciju u zdravstvu zajednički će finansirati Grad Novi Sad i AP Vojvodina.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Situacioni plan

Helidrom na vrhu nove sedmospratnice

Tako će, između ostalog, biti porušena zgrada Stomatologije Medicinskog fakulteta da bi se na njenom mestu izgradio novi objekat spratnosti šest spratova, sa delom od sedam spratova koji se povezuje sa Poliklinikom.

Za rušenje su predviđeni i objekti magnetne rezonance i klinika za pedijatriju i rehabilitaciju kao i ograda prema Hajduk Veljkovoj ulici, prenosi onlajn izdanje Novosti.

Osim ovih radova, planom je predviđeno i da se Poliklinika nadogradi do spratnosti od četiri sprata, a na južnom delu je planirana dogradnja kojom se povezuje sa novim delom objekta.

U okviru izgradnje novih delova biće izgrađena podrumska garaža na najmanje dve etaže, sa oko 130 parking mesta.

U planu je navedeno i da se preporučuje ozelenjavanje krovova, kao i da se na najvišoj zgradi koja se planira, što je nova zgrada od sedam spratova, sagradi i helidrom.

U okviru izgradnje novih delova bolničkih objekata biće izgrađena podrumska garaža na najmanje dve etaže, sa oko 130 parking mesta.

„Broj podzemnih etaža garaže se ne ograničava, uz uslov da taj objekat bude obezbeđen od podzemnih voda“ – precizirano je u planu.

Urbanistička regulacija

Sa 14.000 na 50.000 kvadrata

Prema rečima Borislavke Dragišić, glavne sestre u Dečjoj bolnici, kada ova investicija bude ostvarena kapacitet Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine će sa sadašnjih 14.000 biti povećan na 50.000 kvadratnih metara.

Dodaje da ta zdravstvena ustanova danas raspolaže sa 350 bolničkih postelja i da u svoje sve tri klinike hospitalizuje oko 15.000 dece godišnje. Tokom godine se u Dečjoj bolnici u Novom Sadu obavi čak 150.000 pregleda.

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *