Zgrada Delta House na Novom Beogradu
Novi objekti

Delta House na Novom Beogradu: Izraelska arhitektura, američki enterijer i domaći izvođač

Nova zgrada sa LEED sertifikatima na 23.000 m2, biće novo sedište kompanije Delta dok će se od 11 etaža, pet izdavati.

Kamen temeljac za poslovnu zgradu Delta House postavljen je danas u bloku 19 na Novom Beogradu, između hotela Crowne Plaza i Geneks apartmana. Vrednost investicije je 40 miliona evra, a očekuje se da će radovi biti završeni za 15 meseci. Planirano je da u novom prostoru bude zaposleno 800 dodatnih radnika.

Zgrada će imati 23.000 kvadrata, a od ukupno 11 etaža, dve će biti zajedničke, četiri će zauzeti poslovno sedište Delta Holdinga, a pet je predviđeno za izdavanje. Projektovano je i 188 parking mesta.

Zgrada će biti LEED sertifikovana, što znači sertifikaciju objekata planiranih i građenih po principima zelene gradnje.

Koncept objekta je uradio jedan od izraelski arhitektonski biro MYS Architects, dok je koncept enterijera izradio američki studio sa kancelarijom u Parizu – StudioS.

Glavni izvođač radova je Energoprojekt visokogradnja, a projektant je Centroprojekt d.o.o.

Planirano je da u novom prostoru bude zaposleno 800 dodatnih radnika. Foto: Delta holding

Touchdown radna mesta

– Poslovni prostor u potpunosti će biti okrenut ka zaposlenima. Predviđene su prostorije za grupne aktivnosti, sobe za odmor, kao i takozvana touchdown radna mesta, na kojima se zaposleni smenjuju. Projekat predviđa maksimalno iskorišćenje dnevnog svetla i kapacitete vazduha u skladu sa najrigoroznijim svetskim regulativama – rekao je Marko Kecman iz Delta Real Estate.

Zgrada će biti LEED sertifikovana, što znači sertifikaciju objekata planiranih i građenih po principima zelene gradnje. Takođe, projektovana je i kao energetski efikasna, prikupljaće i koristiće kišnicu, a zelena površina na parceli biće veća od izgrađenog dela parcele. Objekat će, kako je najavljeno biti A klase i poslovni prostor visoke kategorije.

– Kompanija Delta Real Estate otvorila je u 2019. godini 172.000 m2 poslovnog prostora i započela izgradnju još 62.200 m2. Šoping mol Delta Planet Niš zvanično će biti početi sa gradnjom 19. februara – najavila je Ivana Jovanović iz Delta Real Estate, piše eKapija.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

1 komentar

  1. Vuk

    Taj deo Beograda se brzo razvija, a vec sadrzi sedista nekih mocnih kompanija. Voleo bih da vidim vise objekte na tom mestu, da odgovara pravom poslovnom centru.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *