Fasada osetljiva na dodir?
Arhitektura

Fasadu ove zgrade krasi 1.000 mobilnih telefona

Galaxy Harajuku ime je potpuno novog Samsung centra otvorenog u Tokiju, i to tačno 500 dana pred početka narednog izdanja letnje Olimpijade koja će se u ovom gradu održati 2020. godine. 

No, to nije jedini povod za otvaranje ovog jedinstvenog centra. Samsung ovim potezom obeležava desetogodišnjicu čuvene serije mobilnih telefona Galaxy, ali i produženje dugoročnog partnerstva sa Olimpijskim igrama. Osim toga, Japan planira da pred Olimpijadu u čitavoj državi omogući 5G mrežu, a Samsung će svakako biti jedan od vodećih igrača na ovom polju.

Foto: Tokyujin Yoshioka

Neobičnu futuristička fasadu krasi 1.000 blještavih Samsung ekrana poređanih na pokretnim vitrinama.

Monolitski objekat u centru Tokija osmislio je japanski dizajner Tokyujin Yoshioka, a njen glavni adut je svakako neobična futuristička fasada koju krasi 1.000 blještavih Samsung ekrana poređanih na pokretnim vitrinama.

Igra svetlećih telefona jedini je ukras na ovoj staklenoj fasadi. Foto: Tokyujin Yoshioka

Centar zabave

U novom Samsungovom centru nalazi se nekoliko prodavnica tehnike, kafe i čitav dijapazon AI igara, konzola i sličnog zabavnog sadržaja. U okviru Harajuku centra održavaće se prezentacije novih tehnologija i proizvoda pod Samsungovom zastavom.

Kretanje telefona pruža fantastičan vizuelni efekat, što izgleda otprilike ovako:

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *