Geodezijska kupola kao osnova za iglo; Foto: Amazon
Opremanje

Kupite svoje parče mira… na Amazonu!

Po ceni nešto višoj od hiljadu evra možete postati vlasnik kupole koja može biti vaša „staklena bašta“, vaš lični zatvoreni bar na krovu zgrade ili vam može poslužiti za kampovanje sa stilom.

U vremenu masovnog onlajn naručivanja, a samim tim i beskrajnog izbora, poznata internet prodavnica Amazon ponovo širi granice svog poslovanja. Nakon poslednjeg stambenog objekta koji se mogao poručiti onlajn, odnosno kuće napravljene od transportnog kontejnera vredne 7.000 dolara, Amazon ponovo preti da uzburka internet.

Sada je u promet stavio objekat zvani Garden Dome Igloo prečnika 3,7 metara koji je napravljen od recikliranih PVC i PA6 materijala, koji ne korodiraju.

Iglo posebno dobro funkcioniše zimi, jer mu je potrebno za čak 40% manje toplote za zagrevanje od standardnih staklenika.

Geodezijska kupola najstabilnija je struktura ikad izmišljena, istovremeno najlaganija i najčvršća. Među prvima je svojstva geodezijske sfere u građevinske svrhe iskoristio američki arhitekta, dizajner i inovator Buckminster Fuller, na čijim istraživanjima je i napravljen Garden Dome Igloo. Svojim dizajnom baziranim na sistemu trouglova, ovaj staklenik nas vraća u neka prošla vremena.

Sa maksimalnom visinom nešto većom od 2 metra i površinom od gotovo 10 kvadratnih metara, ovaj objekat nudi prijatan komfor u skladu sa svojom prostornom funkcijom.

Manje energije za zagrevanje

Garden Dome Igloo posebno dobro funkcioniše zimi, jer mu je potrebno za čak 40% manje toplote za zagrevanje od standardnih staklenika, baš zbog kupolaste forme koja mu pruža konstantnu izloženost suncu pod pravim uglom.

Objekat se može nabaviti po ceni od 1.199 dolara, a isporuka je besplatna… u SAD. Za sada, struktura ima pretežno pozitivne kritike, dok se jedan kupac žalio da je iglo naboran. Ipak, u opisu proizvoda je naglašeno da nabori nestaju nakon tri nedelje. Neko se žalio i da je pretoplo leti. Hm, šta li može biti problem?

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *