Hotel Fedje biće sagrađen na istoimenom ostrvu u Norveškoj; Vizualizacija: Mir Visuals
Svetski projekti

Kula obložena šindrom za hotel sa pogledom na Atlantik

Arhitekte su objekat osmislile u formi slova U, tako da hotel čine tri krila koja se savijaju oko unutrašnjeg dvorišta, dok će krov biti javno dostupan prostor.

Prohodni krov i kula obložena šindrom animiraće posetioce luksuznog hotela u ribarskom mestu Fedje, koji firma Saunders Architecture trenutno projektuje u Norveškoj.

Kada bude sagrađen na zapadnoj obali istoimenog ostrva, Hotel Fedje će ponuditi „tiho utočište“ za turiste koji žele da iskuse život na ostrvu.

Dizajn arhitektonskog studija iz Bergena takođe ima za cilj da posetiocima pruži luksuzno iskustvo koje će oslikavati nordijski životni stil.

Izabrali smo za vas…

Projekat hotela u Fedjeu potpisuje firma Saunders Architecture iz Bergena; Vizualizacija: Mir Visuals

U planu i stvaranje dva nova sela

„Želimo da posetioci osećaju da je ovo jedinstveno i posebno mesto. Želimo da osećaj enterijera i eksterijera reflektuju jednostavne načine života nordijske zemlje i da to dožive kao svoju verziju luksuza, što podrazumeva manje buke, izuzetno dobro primenjeno zanatstvo i jednostavnu paletu materijala, hrane i iskustva.“, rekao je za Dezeen suosnivač firme Saunders Architecture, Tod Saunders.

Projekat hotela je deo masterplana koji Saunders Architecture razvija u saradnji sa lokalnom destilerijom viskija Feddie Ocean Distillery, a koji će uključivati i stvaranje dva nova sela.

Njihova ideja je da se stvori više mogućnosti za turizam na ostrvu, te da se podrži i razvoj destilerije i drugih poslovanja u nastajanju.

Sa lokacije se pruža kontinuirani pogled na Atlantski okean; Vizualizacija: Mir Visuals

Inspiraciju za ovakvu formu arhitekti su pronašli u tradicionalnim poljoprivrednim zgradama u Norveškoj, koje su građene tako da se samostalno štite od vetra.

Hotel će biti izgrađen na lokaciji koja je izolovana ali ipak na udaljenosti od naselja koja je savladiva i za pešake. Ovo mesto će omogućiti i kontinuirani pogled na Atlantski okean kako iz hotela, tako i sa krova objekta.

Arhitekte su objekat osmislile u formi slova U, tako da hotel čine tri krila koja se savijaju oko unutrašnjeg dvorišta. Inspiraciju za ovakvu formu su pronašli u tradicionalnim poljoprivrednim zgradama u Norveškoj, koje su građene tako da se samostalno štite od vetra.

Dok će jedan kraj krila biti uzvišen kako bi formirao toranj, drugo krilo se u potpunosti spušta do tla, kako bi se obezbedio pristup na krov objekta.

Krov će, prema norveškim zakonima biti javno dostupan prostor; Vizualizacija: Mir Visuals

Kreveti sa pogledom na okean

Krov će, prema norveškim zakonima biti javno dostupan prostor, na kome će se postaviti i masivno kamenje, kako bi služilo i kao mesto za sedenje, tako i kao prostor za uzgajanje biljki koje bi kuvari u hotelu mogli da koriste.

Iako još nije poznat izgled unutrašnjosti hotela, najavljeno da će sadržati 75 soba koje će biti dizajnirane tako da svaka ima krevet usmeren pogledom ka okeanu.

U kuli hotela će biti smešteni javni prostori, uključujući bar, spa i restoran, organizovan na poslednjim nivoima.

Na krovu će se naći i prostor za sadnju bilja; Vizualizacija: Mir Visuals

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *