Sviđao vam se Monopol, ali biste voleli da ste u njemu gradili, a ne samo kupovali objekte?! Onda je možda baš ovo prava igra za vas.

Studio GoArchitect razveo je jedinstvenu kartarošku igru namenjenu „pobesnelim arhitektama“ koji za cilj imaju da na kraju partije razviju sopstveni grad.

Premisa igre je sledeća: Igrači, arhitekte, se bore jedni protiv drugih u izgradnji grada, a u tome im smetaju tajkuni… baš kao i u realnom životu, zapravo. Igrači kreiraju grad stavljajući građevinske karte na sto ispred sebe – a onaj ko na kraju ima četiri kompletirane zgrade na stolu, dobija igru. Međutim, igrači na svakom koraku nailaze na kojekakve prepreke kao što su loše kritike, još gore arhitektonske kopije i gradsko zagađenje.

Igrači se bore jedni protiv drugih u izgradnji grada, a u tome im smetaju tajkuni… baš kao i u realnom životu, zapravo.

Srećom, igrači mogu da zaštitite svoj grad zahvaljujući različitim trikovima i izazivajući različite „potrese i prevrate u gradu“ kako bi se situacija ipak razrešila u njihovu korist, navodi ArchDaily.

U nastavku pogledajte video koji detaljnije objašnjava dinamiku igre:

Trenutno ekipa prikuplja sredstva za lansiranje igre putem platforme Kickstarter i ostalo im je skoro tri nedelje da prikupe novac. Igra možete nabaviti po ceni od 20 za običan i 30 dolara za produženi set.

Kad ste već ovde…