Građevinarstvo

Kompletno selo oživljeno bojom za 20.000 evra

Sve što je u selu moglo da se okreči uključujući kuće, krovove, klupe i mostove, postalo je platno za živopisne koloritne motive.

Kako bi oživeli selo i podstakli turizam, malo selo Kampung Pelangi u Indoneziji pretrpelo je totalno koloritnu transformaciju. Iza ove ideje stoji 54-godišnji nastavnik Slamet Widodo, koji je inspirisan sličnim poduhvatima u drugim indonežanskim gradovima, organizovao akciju krečenja sela koristeći farbu koja je sve zajedno koštala 300 miliona rupija (oko 20.000 evra).

Kako je selo izgledalo ranije

Svaka kuća je prekrečena u barem tri boje. Sve što je u selu moglo da se okreči uključujući i krovove, i klupe, i mostove postalo je platno za živopisne koloritne motive. Ukupno je prekrečeno 230 kuća koje su potpuno izmenile panoramu ovog seoceta.

Prema lokalnoj građevinskoj asocijaciji, ova akcija već počinje da se otplaćuje jer restorani i prodavnice beleže veće promete od kako je selo prekrečeno. Slična transformacija bojom poduzeta je u i Buenos Airesu, odnosno, u lučkom kraju Boka koji je postao prava turistička atrakcija.

Pogledajte kako sada izgleda ovo indonežansko selo:

https://www.instagram.com/p/BT8Pb80Amne/

https://www.instagram.com/p/BT_WDJGg7jg/?taken-by=randomsemarang

https://www.instagram.com/p/BUHJ_Z3jy7a/?taken-by=rizky_ardhy

Srodni članci na portalu Gradnja.rs:

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *