Konferencija će se održati se 29. i 30. marta u sarajevskom Hotelu Hills; Foto: Sfera d.o.o.
Dešavanja

Konferencija „Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge“ krajem marta u Sarajevu

Cilj dvodnevnog događaja, podeljenog na dva segmenta, je razmena znanja i iskustva, uspostavljanje međunarodne i domaće saradnje, te spajanje struke i nauke.

Jedanaesta po redu Međunarodna naučno-stručna konferencija “Sfera 2022: Fasadni sistemi i ventilirajuće obloge” održaće se 29. i 30. marta 2022. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills.

Konferencija će okupiti regionalne predavače i stručnjake koji će govoriti o različitim tematskim jedinicama koje će se obrađivati.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Detalj sa sajamskog dela konferencije; Foto: Sfera d.o.o.

Sajamski i naučni deo konferencije

Teme na konferenciji su: Fasadni sistemi, Ventilirajuće obloge, Staklene fasade, Energetska efikasnost u zgradarstvu, Toplinska izolacija, Zvučna izolacija, BIM u arhitekturi fasada i Fasadni sistemi u arhitekturi.

Spisak gostujućih predavača možete pogledati na ovom linku.

Konferencija se sastoji od sajamskog i naučnog dela. U sajamskom delu, kompanije s područja celog regiona, ali i iz sveta predstavljaju svoje novitete i proizvode, dok se u naučnom delu predstavljaju aktuelni projekti, inovacije i novosti.

Kroz konferenciju se predstavljaju tradicionalni i savremeni pristupi i materijali za „utopljavanje“ i završnu obradu.

Takođe, iznose se zakonske regulative i standardi u oblasti energetske efikasnosti, prezentuju dosadašnja iskustva u procesu „utopljavanja“ stambenih objekata, te preispituju naučna i tehnološka dostignuća, kao i profesionalna opredeljenja u kontekstu proizvodnje i primene materijala za toplotnu izolaciju i završnu obradu fasadnih zidova.

Kroz konferenciju se predstavljaju tradicionalni i savremeni pristupi i materijali za „utopljavanje“ i završnu obradu, njihove prednosti i uslovi za primenu, kao i mogućnosti za poboljšanja.

Drugog dana događaja održaće se i panel-diskusija o temi konferencije u koju će se aktivno uključiti svi učesnici, te će se razviti dvosmerna komunikacija, navode organizatori.

Drugog dana događaja održaće se i panel-diskusija o temi konferencije; Foto: Sfera d.o.o.

Besplatan ulaz uz registraciju

Ulaz je besplatan, a prijaviti se možete putem linka za registraciju.

Sponzori konferencije su: Terrasit Insulation, Baumit, Sika, Eps Laštro, Feal, Fundermax, Krug, Alumil.

Partneri: Metal tehnologija, Knauf Insulation, Technoform, Ejot, Knauf, Iso Span, Xella, Austrotherm, TKK, Laminam.

Izlagači i prijatelji: Lunos, Proventuss, Ceresit, Senigor, Sport net inženjering.

Organizator konferencije je Sfera d.o.o. Mostar, u saradnji sa Građevinskim fakultetom Univerziteta Džemal Bijedić iz Mostara, Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta iz Zagreba, te u partnerstvu sa Institutom za standardizaciju BiH.

Izabrali smo za vas…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Ostavite odgovor

Obavezna polja *