Međunarodni petočlani žiri nagradiće tri najbolja rešenja
Konkursi

Raspisan konkurs za idejno rešenje sarajevske Hastahane

Radovi se primaju do 6. aprila, nakon čega će međunarodni petočlani žiri sastavljen od renomiranih profesionalaca nagraditi tri najbolja rešenja. 

Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u Bosni i Hercegovini, u saradnji sa Opštinom Centar Sarajevo, poziva regionalne i međunarodne arhitekte, urbaniste, pejzažne arhitekte, te studente arhitekture i dizajna da se prijave na međunarodni poziv/inovacijski izazov za idejno rešenje javnog prostora „Hastahana“ u Sarajevu.

Poziv je otvoren do 6. aprila 2022. godine, a pristupiti mu se može putem ovog linka.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Konkurs raspisuje UNDP u BiH, u saradnji sa Opštinom Centar Sarajevo; Foto: Pixabay.com

Građani uključeni u smernice poziva

Učesnici se ohrabruju da osmisle inovativna rešenja inspirisana prirodom i vođena idejama stanovnika Sarajeva, koja će doprineti urbanoj regeneraciji „Hastahane“ – kultne lokacije u srcu Sarajeva gde se preklapaju značajni istorijski periodi.

Konkursu su prethodile javne konsultacije o budućim sadržajima i funkcijama ovog prostora, kroz koji je zaprimljeno gotovo 400 odgovora i ideja građana, i koji su sada uključeni u smernice poziva.

Međunarodni petočlani žiri sastavljen od relevantnih renomiranih profesionalaca razmatraće dostavljene predloge idejnih rešenja i nagraditi tri najbolja rešenja u skladu s uslovima ovog javnog poziva.

Nakon dodele nagrade trima rešenjima od strane žirija, ista će biti stavljena i na javno glasanje za izbor najboljeg rešenja po mišljenju javnosti.

„Opština Centar namerava da podrži izradu predloga koji dobije najviše glasova javnosti i u saradnji sa pobednikom javnog glasanja radiće na glavnom projektu uređenja javnog prostora ‘Hastahana’ u toku 2022. godine“, kaže se na kraju poziva.

Izabrali smo za vas…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *