Tamno i svetlo, belo i crno – igrom kontasta enterijer ove kuće dobio je preko potrebno dinamiku zbog čega i na fotografijama i na video-snimku izgleda veoma efektno.

Enterijer porodičnog doma, u blizini Miska, pre adaptacije nije bio toliko dotrajao koliko je bio prevaziđen. Klijenti su od novog projekta želeli nešto novo, neobično i udobno. Glavni zahtev klijenta bio je da se unutrašnjost kuće površine 213 kvadrata što više oslobodi i da prostor postane prozračan.

Arhitekte studija Zrobym architects su ovaj zadatak ispunile tako što su se kroz čitav prostor igrale kombinacijom toplog i hladnog. Hladni izgled poda, koji je izveden u pločama od poliranog betona i parketa u sivim tonovima, utopljen je korišćenjem velike količnie drvenih površina. Rezultat je prilično zanimljiv!

Od drveta su izvedeni fasada, delovi zidova, plafona, kao i znatna količina nameštaja. Drvo je poslužilo kao sjajna kontra za prilično hladan pod… zbog čega je i mačka morala da se snalazi.

Adaptacija objekta izvedena je u vrlo kratkom roku od šest meseci.

Postojeće betonsko stepenište zamenjeno je lakšom verzijom izvedenom od metalne ograde u kombinaciji sa drvenim gazištima.

Jedna od značajnijih izmena u organizaciji prostora bilo je izmeštanje kuhinje i trpezarije u novoizgrađeni deo kuće, tako da je za dnevnu zonu ostalo više slobodnog prostora.

Zidovi u beloj boji bili su skladna pozadina za postavljanje detalja na način da se prostor ne preoptereti.

Minimalno prisustvo sjajnih detalja moguće je uočiti na nameštaju i dekoraciji.

U nastavku pogledaje prostorije na spratu, gde je smešten spavaći blok:

Osnove etaža

Osnova prizemlja
Osnova prizemlja
Osnova sprata
Osnova sprata

 

Tokom procesa izgradnje i renoviranja postojećeg objekta, ograda, kao i neposredno okruženje kuće i njena fasada su u potpunosti preuređeni. Izgradnja i rekonstrukcija objekta izvedeni su u vrlo kratkom roku od šest meseci.

Pogledajte kako izgleda ceo enterijer:

Foto: Alexandra Kononchenko

Kad ste već ovde…