Porodična kuća iz Petrovaradina po projektu Kuzmanov & Partners
Dešavanja

Lazar Kuzmanov osvojio Grand Prix na Xella Triumph 2020. za kuću u Petrovardinu

Najbolja porodična kuća na ovogodišnjem izdanju takmičenja Xella Triumph je „Urbana vila“ iz Novog Sada arhitektonskog biroa „N2S Architects“, najbolji stambeni objekat je zgrada za izbeglice i raseljena lica u Valjevu projektnog biroa „1×2 Studio“, dok je Grand Prix pripao porodičnoj kući iz Petrovaradina firme „Kuzmanov&Partners“.

Ovogodišnje Xella Triumph takmičenje za najbolje arhitektonsko rešenje i najbolje izvedeni objekat Xella materijalima okupilo je kvalitetne, originalne i atraktivne projekte iz svih delova Srbije na kojima su primenjena inovativna arhitektonska rešenja i vrednosti koje Xella tradicionalno neguje, a to su zaštita životne sredine kroz ekološku, energetski efikasnu i održivu gradnju.

Stoga je stručni žiri ovogodišnjeg takmičenja, koji su činili redovni profesor na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu Goran Vojvodić, izvršna direktorka Saveta zelene gradnje Srbije Dragana Korica i vizuelni umetnik Uroš Đurić, imao težak zadatak da odabere najbolje projekte za 2020. godinu, ali su konačne odluke bile jednoglasne.

Najbolja porodična kuća

Arhitekta Adam Špehar („N2S Architects“) autor je najbolje porodične kuće za 2020. godinu koja je simbolično nazvana „Urbana vila„. Kuća je kompletno završena krajem avgusta ove godine i od tada krasi Kotorsku ulicu u Novom Sadu. Izgrađena je od Ytong Classic blokova debljine 25 cm, kao i Ytong Interio pregradnih blokova debljine 10 cm. Ova porodična kuća prepoznatljiva je po efektnoj fasadi koju karakteriše kombinacija belih i sivih površina, kao i izuzetno funkcionalno organizovanom prostoru celog objekta.

Najbolja stambena zgrada

Za najbolju stambenu zgradu proglašen je višeporodični stambeni objekat za izbeglice i raseljena lica na Trgu Vladike Nikolaja u Valjevu. Autori projekta su arhitekte Zoran Abadić i Jelena Bogosavljević („1×2 Studio„), a objekat je završen krajem maja tekuće godine. Na izgradnji ovog objekta upotrebljen je širok asortiman Xella proizvoda, od Ytong Termo blokova debljine 30 cm, preko Ytong Classic blokova debljine 25 i 20 cm, pa sve do Ytong Interio pregradnih blokova debljine 15, 12 i 10 cm i Ytong Design ploča debljine 7,5 cm. Objekat karakterišu sveden dizajn i jednostavne forme, dok posebnu vrednost ovom projektu donosi besprekorno povezivanje spoljašnjeg i unutrašnjeg prostora, ali i funkcionalnost stambenih jedinica.

Grand Prix Xella Triumph 2020.

Titulu Grand Prix pobednika za 2020. godinu zaslužio je arhitekta Lazar Kuzmanov za predivnu porodičnu kuću iz Petrovaradina. Kuća je kompletno završena tokom aprila 2020. godine, a građena je Ytong Classic blokovima debljine 25 cm. Moderan dizajn, impresivna forma i atraktivna kombinacija različitih materijala na fasadi doneli su ovoj kući titulu najboljeg objekta za 2020. godinu. Kuću karakteriše i izuzetno efektan enterijer, ali i prijatna atmosfera koju donosi otvoren i svetao prostor, kao i besprekorno uređenje svakog kutka ovog doma.

Porodična kuća iz Petrovaradina po projektu Kuzmanov & Partners

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *