Centar Banja Luke dobiće novi izgled
Konkursi

Međunarodni konkurs za centralnu pešačku zonu u Banja Luci

Grad Banja Luka raspisao je 17.07.2019. međunarodni opšti javni konkurs za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rešenja centralne pešačke zone u Banja Luci.

Cilj konkursa je da se dobije kvalitetno i funkcionalno rešenje partera centralnog dela urbanog tkiva Banja luke.

Rešenje treba da stvori pretpostavke za realizaciju prostornih, funkcionalnih i oblikovnih potencijala dela centra grada, odnosno, formiranje novih javnih prostora, stvaranje ugodne i estetski prihvatljive urbane atmosfere kao preduslova za identifikaciju i integraciju stanovnika sa svojim gradom.

Ovim konkursom potiču se predlozi i istraživanja koja vode prema savremenim i demokratičnim interpretacijama gradskog centra, a koji se očituju u fleksibilnim, otvorenim, vitalnim, održivim i dinamičnim urbanim modelima.

Kako bi se dobilo što više kreativnih i kvalitetnih rešenja, odlučeno je da konkurs bude međunarodnog karaktera.

Kako bi se dobilo što više kreativnih i kvalitetnih rešenja za ovaj budući simbol grada, odlučeno je da konkurs bude međunarodnog karaktera tako da mogu učestvovati sva pravna i fizička lica koja ispunjavaju stručne i ostale uslove definisane konkursom bez obzira na teritorijalnu pripadnost.

Rok i nagrada

Konkurs će biti otvoren do 31. oktobra do 23:59 časova, a za najbolje idejno rešenje predviđena je novčana nagrada u iznosu od 24.000 evra.

Konkursni materijal

Zainteresovani mogu konkursni materijal mogu preuzeti na linku www.banjaluka.rs.ba/konkurs-centralna-gradska-zona  (en.banjaluka.rs.ba/city-centre-design-banjaluka2024), na koji će se rad i predavati.

 

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *