Radovi napreduju uprkos lošim vremenskim uslovima; Foto: Screenshot (YouTube/JP Putevi Srbije)
Izvođenje

Evo kako napreduju radovi na izgradnji mosta preko Save kod Sremske Rače

Na gradilištu mosta koji će činiti neposrednu vezu Srbije i BiH sa punim auto-putskim profilom trenutno se završavaju prilazne konstrukcije. Pogledajte video!

Izgradnja mosta preko reke Save, kao strateški najvažniji objekat na deonici auto-puta Kuzmin – Sremska Rača, uprkos lošim vremenskim uslovima, odlično napreduju i nisu izgubili na intenzitetu.

To je u petak saopšteno na stranici JP „Putevi Srbije“, uz napomenu da su u ovom trenutku ubrzani radovi na samom mostu preko Save kod Sremske Rače gde se vidi završetak prilaznih konstrukcija.

Pročitajte još na Gradnja.rs:

Trenutno su intenzivirani radovi na petlji Kuzmin; Foto: Screenshot (YouTube/JP Putevi Srbije)

Izlivanje poslednjih montažnih nosača

Kako se dalje navodi, intenzivirani su radovi na petlji Kuzmin, dok su ostali objekti na trasi su na visokom stepenu gotovosti.

„Ostalo je još samo izlivanje četiri montažna nosača, od 84, i 14, zajedno sa ova četiri nosača, koja će se namontirati i time praktično dobiti geometrija kompletnog mosta sa prilaznim konstrukcijama, i sa strane Srbije i sa strane Republike Srpske“ – objasnio je Dragan Jocić iz „Puteva Srbije“.

Što se tiče radova na petlji kod Kuzmina, na jednoj od dve nezavisne konstrukcije su već urađeni svi šipovi i četiri naglavne grede, dok se na drugoj konstrukciji odvijaju radovi na izvođenju šipova.

Deonica je deo projekta izgradnje auto-puta E-761, Beograd–Sarajevo; Foto: Screenshot (YouTube/JP Putevi Srbije)

Most preko reke Save čini neposrednu vezu Srbije i Bosne i Hercegovine sa punim auto-putskim profilom.

Inače, početak trase dela auto-puta smešten je u blizini postojeće denivelisane raskrsnice Kuzmin i prostire se pravcem sever – jug pored naselja Kuzmin i Bosut sve do Sremske Rače, gde se završava mostom preko reke Save.

Deonica auto-puta Kuzmin – Sremska Rača, ukupne dužine oko 18 km predstavlja deo projekta izgradnje auto-puta E-761, Beograd–Sarajevo, dok most preko reke Save čini neposrednu vezu dve države sa punim auto-putskim profilom.

Koridor Vc kroz BiH

Pogledajte nove snimke napretka radova na deonici i na mostu:

Izabrali smo za vas...

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *