Arhitektura

Muzej budućnosti u Dubaiju u kojem su jedine horizontalne površine podovi

Ovaj muzej amorfne forme projektovan je u skladu s principima feng šuia, a njegovo otvaranje u Emiratima očekuje se 2019. godine.

Oblikovanje i izgradnja novog muzeja u Dubaiju predstavlja jedan od najfuturističkijih i najsloženijih projekata trenutno u svetu. To nije samo zato što je njegov oblik krajnje neobičan – izgleda poput svemirskog broda – već i što se u njemu primeniti novi principi gradnje koji će postati orijentir za nove projekte u Dubaiju.

Projekat za Muzej budućnosti izvela je arhitektonska firma Killa Designs po strogim principima energetske efikasnosti. Zato je dobio LEED sertifikat i okarakterisan je kao izrazito održiv objekat.

Pogledajte kako će muzej izgledati:

Jedine horizontalne površine u Muzeju budućnosti su podovi.

Inspiraciju za ovakvu formu objekta arhitekte su dobile izučavajući principe feng šuia, prema čemu zaobljeni oblik zgrade predstavlja Zemlju i nebo, dok šupljina u centralnom delu implicira na ono što je nepoznato, piše CNBC. U ovoj zgradi praktično nema horizontalnih površina sem podova.

Ovaj muzej amorfne forme projektovan je u skladu s principima feng šuia

Celokupna fasada objekta ukrašena je arapskom kaligrafijom.

Fasada objekta ukrašena je arapskom kaligrafijom

Vazduhoplovstvo i arhitektura

Za izgradnju objekta pozajmljene su tehnike koje se koriste u industriji vazduhoplovstva, kako bi se dobila savršeno glatka površina strukture izgrađena od nerđajućeg čelika i panela od fiberglasa.

Jedine horizontalne površine u Muzeju budućnosti su podovi

Otvaranje 2019. godine

Muzej budućnosti namenjen je čuvanju i izlaganju artefakata prošlosti, ali isto tako će biti inkubator za inovacije. Planirano je da novi muzej bude otvoren 2019.godine.

Video, rendering: Killa Designs

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *