Mi predlažemo 6 modela, a vi Izaberite model montažne kuće koji vama najviše odgovara; Vizualizacija: Lastavica
Građevinarstvo, Izdvojeno

Najbolji modeli montažnih kuća domaćih proizvođača

Ukoliko ste se odlučili da vaš budući dom bude montažna kuća, izdvojili smo za vas šest modela koji se izdvajaju svojom zanimljivom arhitekturom.

Na našem tržištu nalazi se velik broj proizvođača montažnih kuća, što je i logično uzročno povezano sa sve većim interesovanjem za ovim tipom gradnje porodičnih domova o čijim prednostima i manama smo već pisali. Osim što su montažne kuće neretko povoljniji sistem gradnje u odnosu na tradicionalni, proizvođači nude i raznovrsne modele kuća koje neretko imaju dobru prostornu organizaciju, a neke od najboljih smo izdvojili za vas.

Negal – krov do zemlje

Ukoliko planirate izgradnju montažnog objekta u funkciji vikendice, firma Negal ima zanimljivo rešenje za planinski tip kuće. Tradicionalna arhitektura planinske kuće strmog krova do samog tla, kombinovana je sa savremenom organizacijom unutrašnjeg prostora.

Vizualizacija: Negal

Tradicionalna arhitektura planinske kuće, kombinovana je sa savremenom organizacijom unutrašnjeg prostora.

Na prizemlju kuće ukupne površine 97 kvadrata nalazi se dnevni boravak sa kuhinjom i trpezarijom u otvorenom konceptu, kao i jedna spavaća soba i kupatilo. Na spratu su smeštene još dve spavaće dvokrevetne sobe, tako da kuća omogućava boravak većeg broja ljudi istovremeno.

Vizualizacija: Negal

Anđelković izgradnja – za malu gradsku parcelu

Ukoliko imate manju gradsku parcelu, a želeli biste modernu spratnu kuću, model BV firme Anđelković izgradnja može biti rešenje. Svedena kubična forma objekta oblikovana je na način da se kosine krova ne vide, što je čini modernom gradskom kućom, koja eventualno može biti i ugaona kuća u nizu. Svi životni prostori organizovani su na dva nivoa, na ukupnoj površini od 175 kvadrata, a jedan realizovani objekat se može videti u Svilajncu.

Vizualizacija: Anđelković gradnja

Lastavica – simfonična arhitektura

Veoma dobru arhitekturu, kao i estetsku privlačnost, možete dobiti ukoliko se odlučite za montažne kuće firme Lastavica. Tako njihov model Simfonija, spratni objekat površine 118 kvadrata, ima formu baziranu na tradicionalnim stambenim objektima, ali sa toplom i modernom estetikom fasade, kao i funkcionalnom organizacijom prostora koja može da pruži komfor korisnicima.

Vizualizacija: Lastavica

Više o ovim kućama pročitajte ovde.

 

Domtera – klasika u novom ruhu

Simbolična forma tradicionalne kuće razigrana je primenom sistema letvica na fasadi, koje mogu biti organizovane na dva načina. Praougaonu osnovu kuće Nica površine 109 kvadrata, sa ulazom na bočnoj, užoj strani, karakteriše podužna podela prostora na dnevnu i noćnu zonu.

Vizualizacija: Domtera

Simbolična forma tradicionalne kuće razigrana je primenom sistema letvica na fasadi.

Dnevna zona organizovana je kao moderni otvoreni koncept, dok su sa druge strane dugačkog i centralno pozicioniranog hodnika smeštene tri spavaće sobe. Zahvaljujući ovakvoj organizaciji, ali i dijagonalno postavljenim tremovima svaki prostor u kući ima prirodnu ventilaciju i dovoljno dnevne svetlosti.

Vizualizacija: Domtera

 

E-kuća – Dovoljno tople i za Norvešku

Odabrani model montažne kuće firme E-kuća, koji vam predstavljamo, proizveden je u njihovoj fabrici u Mrčajevcima, a montiran u norveškom mestu Lilehamer, na nadmorskoj visini od 2.000 metara.

Foto: E-kuća

Ova kuća iz Mrčajevca montirana je u norveškom Lilehameru, na nadmorskoj visini od 2.000 metara.

Iz E-kuća su nam rekli da su ovaj model izveli i na mnogim drugim lokacijama. Kuća u osnovi ima površinu od 100 kvadrata, a prohodna krovna rešetka je korišćena kako bi se dobilo još 40 kvadrata na spratu.

Foto: E-kuća

Više o ovim kućama pročitajte ovde.

 

DIA – obogaćena tradicionalna forma

Zanimljiva arhitektura kuće kao i rešenje enterijera može se videti kod ovog modela montažne kuće firme DIA. Pravilna forma kuće obodno je na bočnim fasadama naglašena belom bojom te deluje da kuća ima okvir koji je “dopunjen” drvenim fasadnim elementima.

Na ovaj način izbegnuta je tradicionalna estetika kuće iako je forma kuće slična onim koje možemo videti u našim krajevima, gde je vizuelno primarni deo kuće sokla. Najzanimljivije enterijersko rešenje je dvostruka visina tavanice u zoni dnevnog boravka i trpezarije, koje daje posebnu ambijentalnost prostoru.

Vizualizacija: DIA

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

8 komentara

 1. Nemanja

  Dobar dan, zanimam me kolika je cena kuce po imenu Lastavica, kljuc u ruke bez temelja, da meni ostane samo namestaj da ubacim. Hvala unapred

  1. Raif mujdzic

   Cjena. Kv Meter kljuc u ruke

   1. LASTAVICA

    Hvala protalu Gradnja, što je objavio vest o našim kućama. Što se tiče cene izrade kuće, zamoliio bih vas da posetite naš sajt http://www.lastavica.rs i ostavite upit. Ili nam pišite na [email protected]
    Srdačan pozdrav,
    Lastavica Tim

 2. Ranko Radović

  Jako dobra rešenja. Ja da biram za sebe, na znam za koju bih se odlučio 😀

 3. Gordana

  Živim na Hvaru Hr. Zaljubila sam se u Domteru.Ta kuca je za mene.Poslujete li sa Hrvatskom?kako i koliko?

 4. Nenad Prodanovic

  Dali imate mogucnosti izraditi kucu od 250 m2 u jednom nivou, aventualno samo gornja galerija. Bez pragova. Okolina Beograda.
  Gde i kako Vas mozemo pronaci u Beogradu.

 5. Sead

  Negal tip planinske kuce jako interesanran. Postoji li mogucnost izgradnje na temelje dimenzija 6x5m sa jednom sobom u pokrovlju. Ukupna stambena povrsina bi bila cca 40m2. Montaza bi bila u Bosni. Molim odgovor i cijenu. Lp!

 6. nevena arch

  Odlican clanak. Posetila sam proizvodjaca Lastavica kuca u Beogradu na zahtev mog klijenta i moram javno da ih pohvalim. Odusevljena sam kvalitetom kuca Lastavica. Sve preporuke.

Оставите одговор

Obavezna polja *