7 projekata u jednoj sceni; Foto: BeeHive
Softver

Pogledajte najveću arhitektonsku vizuelizaciju renderovanu u Lumionu

Sedam impozantnih arhitektonskih projekata u jednoj sceni!

Video nazvan Aedas City je kompilacija projekata renomirane arhitektonske firme Aedas koja je oživljena kroz najveću arhitektonsku vizuelizaciju do sada renderovanu s Lumionom.

Iza animacije stoji kineski Beehive koji je jedan od prvih studija u zemlji koji je usvojio tehniku real-time renderovanja.

U videu možete videti sedam impozantnih arhitektonskih projekata kompanije Aedas među kojima su neboderi, industrijski parkovi i stambeni kompleksi na velikim površinama. Ono što je zapravo impozantno u ovom videu jeste da je BeeHive spojio svih sedam projekata u jednu scenu i renderovao ih zajedno u Lumionu.

Odgovarajući hardver

Naravno, za tako velik i kompleksan poduhvat, bila je potrebna veoma jak hardver, odnosno grafička kartica sa preko 30 GB memorije.

Stoga je iskorišćena AMD-ova grafička kartica Radeon PRO W6800 sa 32 GB memorije koja je obezbedila gladak frame rate i brže renderovanje. Za izradu rendera bio je korišćen AMD-ov procesor Ryzen 7 5800X sa 64 GB memorije.

Pogledajte video:

Tokom izrade projekta, softver pokazuje oko 70% kako će izgledati finalni render.

U ovom video videćete sedam projekata arhitektonske kompanije Aedas. Tu su finansijski centar u Vuhanu, Transsion Tower u Šendženu, stanica za brze vozove Humen, biznis centar Zhuhai Hengqin, Suning Plaza, sedište jedne kineske internet kompanije i stambeni kompleks u Hangdžou.

Renderovanje u realnom vremenu

Renderovanje u realnom vremenu sastavni je deo naprednih softvera koji se uglavom fokusiraju na izradu video igara. Ovaj mehanizam omogućava pre-renderovanje. U procesu izrade projekta u Lumionu, nema bejkovanja, tj. pre-renderovanja scena. Taj proces se dešava koordinisano sa pokretima kursora. Svi modeli u sceni mogu biti osvetljeni dinamičnim svetlom.

Dakle, ne moramo pritisnuti dugme i čekati satima da se render pojavi, već se to simultano dešava tokom izrade projekta. Tokom izrade projekta, softver pokazuje oko 70% kako će izgledati finalni render. Za ovakav proces potreban je, naravno, veoma jak hardver ali vreme koje se štedi ovim procesom je ogromno.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *