Dešavanja

Evo zbog čega sledeće nedelje treba da budete u Zrenjaninu

Predavanja Lazara Kuzmanova i Mladena Krekića samo su delić bogatog programa na Nedelji arhitekture koja će se održati u ovom vojvođanskom gradu.

Društvo arhitekata Zrenjanina u saradnji sa Kulturnim centrom Zrenjanina organizuje jubilarnu sedmodnevnu manifestaciju “Nedelja arhitekture“ od 2. do 8. oktobra 2023. godine.

Manifestacijom se obeležava 25 godina od osnivanja Društva i započinje retrospektivnom izložbom 20 autora i koautora članova DAZ-a,
sa oko 30 realizovanih i nerealizovanih arhitektonskih projekata u zemlji i inostranstvu, za prethodni period od 50 godina.

Srodni članci na portalu Gradnja:

Nakon otvaranja izložbe DAZ Retrospektiva u ponedeljak 2. oktobra u 19h, u utorak nam sledi predavanje arhitekte Lazara Kuzmanova na temu Savremene stambene arhitekture.

U sredu je zakazano autorsko vođenje kroz izložbu, dok je četvrtak tribina na istu temu sa arhitektama Stevanom Šuškom i Milicom Kovač.

U petak je na programu predavanje arhitekte Mladena Krekića koji će govoriti o arhitekturi turističkih kompleksa, dok je u subotu zakazana radionica „Grad po našoj meri“ sa instruktorom Aleksandrom Jevtić.

I za kraj, u nedelju 8. oktobra u 19h održaće se proslava jubileja DAZ sa projekcijom DAZ-ovog dokumentarca.

Bogata arhitektonska jesen

Ovu jesen po pitanju događaja otvorio je veliki arhitektonski skup portala Gradnja na temu Megaprojekata. U toku je manifestacija Nedelja sa arhitekturom na Arhitektonskom fakultetu u Beogradu, u PKS je događaj na temu zelene gradnje, sledeće nedelje u Novi Sad stiže nam i Alehandro Aravena, dok se u Zrenjaninu se otvara Nedelja arhitekture.

Pripremite se i za veliki Gradnjin događaj BuildUp koji će se održati 7. novembra u Jugoslovenskoj kinoteci. Više informacija uskoro.

Izabrali smo za vas...

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *