Aktuelno, Urbanizam

Nova javna garaža u Novom Sadu biće zelena oaza usred grada

Na javnoj prezentaciji predstavljena je i ideja prema kojoj Šafarikova ulica postaje jednosmerna saobraćajnica s dve trake.

Buduća javna garaža u centru Novog Sada zamišljena je kao urbana oaza s mnogo zelenila koje u najvećoj meri dominira na krovnoj konstrukciji. Planirano je da ima oko 350 parking mesta koja će se prostirati na ukupno osam etaža, odnosno dve podzemne i šest nadzemnih, a na svakoj od njih biće obezbeđena i parking mesta za bicikliste. Pristup vozila odvijaće se iz ulice Pap Pavla i Šafarikove, dok je izlaz orijentisan ka Uspenskoj.

Blok omeđen ulicama Šafarikova, Jevrejska i Uspenska

Planira se izgradnja novog poslovnog objekta uz zgradu hotela Centar.

Uz zgradu hotela Centar, ka Uspenskoj ulici, planira se izgradnja poslovnog objekta s identičnom fasadom koji će biti fizički odvojen zelenim atrijumom od garažnog objekta, ali vizuelno utopljen u ceo blok.

Svojim položajem garaža će zauzeti sadašnji prostor terminala gradskog prevoza koji će neminovno biti izmešten, međutim buduća lokacija nije precizirana.

Brisoleji će biti urađeni u stilu onih na hotelu Centar

Jednosmerna Šafarikova

Na javnoj prezentaciji našao se i blok zgrada uz Jevrejsku ulicu u kojem se u najvećem delu zadržavaju postojeći objekti. U kooperaciji sa saobraćajnim inženjerima nastala je interesantna ideja prema kojoj Šafarikova ulica u predelu spomenutog bloka postaje jednosmerna saobraćajnica s dve trake, za koju se smatra da će značajno rasteretiti raskrsnicu Jevrejske u Bulevara Mihajla Pupina.

Za sada nije poznato hoće li izgradnja garaže biti finansirana iz gradskog budžeta ili u vidu javno-privatnog partnerstva.

Kada ste već ovde, pogledajte i ovo:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *