Arhitektura

Novi Starbuck’s napravljen od 29 transportnih kontejnera

Ovaj neobičan projekat i prvi ovakve vrste za njega, potpisuje čuveni arhitekta Kengo Kuma.

Kengo Kuma je po prvi put svoje arhitektonske vizije materijalizovao s transportnim kontejnerima kako bi napravio novi objekat iz čuvenog lanca kafeterija Starbuck’s – koji uskoro stiže i u Srbiju.

Dvospratni objekat u Tajvanu izveden je od 29 transportnih kontejnera naslaganih jedan na drugi, a svi oni zajedno čine celinu sa tržnim centrom koji bi uskoro trebalo da se otvori.

Proslavljeni arhitekta je za dizajn svog projekta inspiraciju pronašao u neujednačenim listovima drveta kafe.

Kengo Kuma je za dizajn svog projekta inspiraciju pronašao u neujednačenim listovima drveta kafe, piše Designboom. Ovakvim principom kombinovanja transportnih kontejnera u jedinstvenu strukturu, omogućen je prodor znatne količine prirodnog osvetljenja u svim prostorima.

Grafike i murali

Ovakvim oblikovanjem kreiran je geometrijski pravilan prostor koji ima niz ušuškanih ambijenata pogodnih za ispijanje omiljenog napitka.

Dok na jednom kraju objekta posetioci mogu uživati u pogledu na okolne planine, na drugom kraju pažnja je usmerena na zid kojeg krasi grafika o kafi, dok svetlo obojeni zidni mural predstavlja etničku grupu ljudi Amis, čije nasleđe je duboko utkano u grad.

Zelenija kafa

Ovakav novi pristup dizajna Starbuck’s objekata deo je novog projekta Starbuck’s Greener Stores, koji ima za cilj izgradnju novih objekata širom sveta na održiviji način.

U Sjedinjenim Američkim Državama do sada je otvoreno 45 sličnih prefabrikovanih modularnih objekata, koji omogućavaju podizanje objekata na mestima koja nisu pogodna za Starbucksove tradicionalne kafeterije.

Foto: Starbuck’s

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *