Kuća nedaleko od Stokholma može biti vaša za 950.000 evra; foto: Fastighetsbyran via The Spaces
Izdvojeno, Svetski projekti

Ova kuća izgleda kao da balansira na steni

Objekat smešten na litici ima pogled na prelepo prirodno okruženje švedskih krajolika, ali on nije za one koji se boje visine…

Kuća kubične forme u blizini Stokholma delo je arhitektonske firme Trigueiros Architects koja je ovaj objekat osmislila tako da izgleda kao da balansira na steni. Međutim, bezbednost njene konstrukcije nije uzdrmana kao što se to čini na prvi pogled jer je ona oslonjena na potporne stubove koji su pritom i omogućili da se iz unutrašnjosti stekne utisak da ona lebdi. Ovaj trik omogućio je i sjajan pogled ka prirodi koja je ispresecana brojnim vodenim površinama.

Kuća je oslonjena na potporne stubove koji su pritom i omogućili da se iz unutrašnjosti stekne utisak da ona lebdi.

Prilaz kući, sa zadnje strane, organizovan je suptilnije i kući se pristupa preko ne tako dramatično uređene kaskadne staze.

Prednjim delom kuće, koji kao da lebdi iznad stena, dominira prostrana terasa, na koju se stupa iz dnevnog boravka. Zidovi su potpuno transparentni, tako da se u prelepom pogledu može uživati i iz unutrašnjosti kuće.

Svedeno ali udobno

Enterijer kuće karakteriše otvoren plan kao i čiste i jednostavne linije, piše The Spaces. Sveden ali udoban unutrašnji prostor oblikovan je u kombinaciji crne boje i svetlih tonova. Znatna količina bele boje, zajedno s hrastovim podom i elementima izvedenim u drvetu, daje kući prijatnu atmosferu koja je u skladu s prirodom – koja je zapravo primarni ukras ovog doma.

Još jedna pogodnost koju nudi ova kuća je direktan pristup plaži ukoliko želite da se povremeno prizemljite…

Kuća se trenutno nalazi na prodaju, a budući vlasnik će moći da uživa u njoj ako je spreman da izdvoji 950.000 evra. Spremni?

Foto: Fastighetsbyran via The Spaces

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *