Izbor za najlepšu zgradu u Beogradu u kojoj je pobedio JDP bio je jedan od stvari koji je obeležio godinu za nama; foto: Miloš Martinović
Izdvojeno

10 najčitanijih tekstova na portalu Gradnja.rs u 2018. godini

Kvalitetan i ekskluzivan sadržaj, novi servisi i atraktivne akcije u kojem su učestvovali posetioci, učinili su da naš portal zabeležili najbolje rezultate od njegovog osnivanja.

Zar je već kraj godine? Da, došlo je vreme da se prave planovi za sledeću, ali da se pre svega sumiraju rezultati za prethodnu. Sudeći prema statističkim podacima ona je za portal Gradnja.rs, od njegovog osnivanja 2011, bila najbolja godina do sada.

Rekordan poseta od 2,9 miliona i 4,8 miliona prikazanih stranica je povećanje od skoro 19 procenata u odnosu na prošlu godinu, što Granju čini najposećenijim portalom iz oblasti arhitekture i građevinarstva u Srbiji.

Trend rasta reflektovao se i na naše društvene kanale, pa je tako zabeležen porast broja pretplatnika na Facebooku za 25 posto, dok je prirast broja pratilaca našeg naloga na Instagramu, trenutno najpopularnije platforme, iznosio skoro 3 puta pa nas na ovom kanalu prati skoro 10.000 ljudi. Posebno nas raduje činjenica da je naš YouTube kanal ostvario veliki rast pa smo sredinom ove godine premašili milion pregleda naših video-snimaka.

U 2018. godini imali smo 2,9 miliona poseta i 4,8 miliona prikazanih stranica.

U godini za nama pokrenuli smo Mape gradilišta Srbije koje su pregledane skoro 70.000 puta, a veliku posećenost doneo nam je i Izbor za najlepšu zgradu u Beogradu u poslednjih 25 godina koji je podržao nastojanje ovog portala da promoviše lepu arhitekturu.

Ono po čemu je portal Gradnja.rs prepoznatljiv na internet nebu Srbije jeste kvalitet i ekskluzivnost sadržaja. U 2018. godini smo pokazali da nam je to i dalje najvažnije čemu svedoči preko 1.000 objavljenih tekstova u 365 dana. Međutim, koji od njih su privukli najviše pažnje? Pogledajte listu od 10 najčitanijih tekstova u 2018. godini:

10. Predrasude o stanovanju u potkrovlju

Ima puno onih koji misle da su potkrovlja mračna i leti vruća. U ovom tekstu razbili smo predrasude uz stručno mišljenje arhitekata.

5.679 pregleda; rendering: Modelart arhitekti

 

9. Čačani podigli tri ekološke kuće u Švajcarskoj za samo 7 dana

Domaća firma E-kuća proizvodi montažne kuće koje se mogu pohvaliti ne samo ekološkim aspektima već i brzinom gradnje koja je posebno fascinirala naše posetioce.

5.899 pregleda; foto: E-kuća

 

8. Budućnost vredne lokacije IMT-a

Kako li će izgledati arhitektonsko-urbanističko rešenje namenjeno za lokaciju veličine 55 hektara? Ili kako se s traktora palo na magarca? Pozabavili smo se ovom temom koja je izazvala velike reakcije.

6.254 pregleda; foto: privatna arhiva

 

7. Kako se pravilno boje zidovi i koje farbe treba odabrati

Praktični tekstovi koji pomažu posetiocima da sami izvedu neke enterijerske radove veoma su čitani, a ovo je jedan od najposećenijih u 2018. godini.

7.487 pregleda; foto: Gradnja.rs

 

6. Cene stanova u Novom Sadu više nego u zlatnom periodu stanogradnje

Analizirali smo cene stanova u Novom Sadu po investitorima i lokacijama i dobili zanimljive rezultate… koji su demotivisale one koji treba da kupe nekretninu.

9.111 pregleda; foto: Gradnja.rs

 

5. Kako izleda reka na Staroj planini posle izgradnje mini-hidroelektrane

Dramatične fotografije stigle su nam sa Stare planine, a njih smo objavili u članku koji je izazvao veliku pažnju… i bes.

9.814 pregleda; foto: privatna arhiva

 

4. Beograd na vodi: Prvi utisci

Prvi smo obišli gotove stanove na projektu koji (i dalje) diže veliku medijsku prašinu i preneli naše objektivne utiske o prvoj useljenoj kuli i njenim stanovima.

10.812 pregleda; foto: Gradnja.rs

 

3. Izbor za najlepšu zgradu u Beogradu u poslednjih 25 godina

Veliki događaj za naš portal u 2018. godini bio je izbor za najlepšu zgradu u Beogradu u poslednjih 25 godina u kojem je svoje glasove dalo skoro 5.000 ljudi. Pobednik je bila zgrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

13.134 pregleda; foto: Miloš Martinović

 

2. Pobednička rešenja konkursa za jezgro Novog Sada

Urbanistička rešenja gradova u Srbiji izazivaju veliku reakciju publike, pa je tako bilo i sa konkursom za uređenje jezgra Novog Sada čija smo pobednička rešenja prvi objavili.

13.950 pregleda; foto: privatna arhiva

 

1. Rešenje skulpture i trga Stefana Nemanje u Beogradu

Najčitaniji tekst na portalu Gradnja.rs bio je ekskluzivni članak o rešenju skulpture i trga Stefana Nemanje u centru prestonice. Nema televizije i portala koji nakon našeg teksta nisu izveštavali u ovom rešenju…

26.518 pregleda; foto: privatna arhiva

Redakcija portala Gradnja.rs vam želi srećnu i uspešnu 2019. godinu.

Kad ste već ovde…

Srodni tekstovi

PRIJAVI SE NA NEWSLETTER

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Оставите одговор

Obavezna polja *