Enterijeri

Ovaj stan na poslednjoj etaži više liči na kuću postavljenu na vrhu zgrade

Mladi kreativni par napravio je ušuškanu oazu na poslednjem spratu stambene zgrade, a neka specijalna rešenja poput projektora i kade nasred sobe pružila su mu poseban šarm.

Zbog svoje organizacije i pogleda koji se otvaraju ka nekim od najlepših panoramama grada Kišinjev u Moldaviji, ovaj stan više liči na kuću postavljenu na samom vrhu zgrade.

Prostor ovog apartmana podeljen je na više funkcionalnih zona gde svaka ima svoju izdvojenu terasu. Svakako najatraktivnija zona stana jeste dnevni boravak u kom je sofa postavljena slobodno u centralnom delu prostora, orijentisana ka velikom projektoru na zidu.

Sofa postavljena slobodno u centralnom delu prostora, orijentisana je ka velikom projektoru na zidu.

Na prostor dnevnog boravka nadovezuje se minimalistička kuhinja, kao i trpezarijski sto koji je postao deo radne površine i kome su pridružene šank stolice.

Stablo oko koje se sve vrti

Spavaća soba, dizajnirana kao svedeni i udoban privatni prostor, organizovana je u otvorenom konceptu s kupatilom i garderoberom, gde je stablo drveta glavni motiv oko kog se obavlja komunikacija.

Centralno postavljena kada u spavaćoj sobi izgleda veoma efektno. Naravno, pitanje je koliko je to rešenje zaista praktično i kako se ona održava.

Čitav enterijer je zasnovan na nežnim kontrastima što je rezultovalo da prostor, koji je donekle industrijskog dizajna i u kom se kombinuju razni materijali, ima toplu i udobnu atmosferu.

Grubo i mekano, toplo i hladno

U ovom stanu harmonično su iskombinovane grube i mekane teksture, jednostavni i akcentovani materijali, kao i hladne i tople nijanse.

Foto: Linearchitects, izvor: Architizer

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *