Arhitektura, Izdvojeno

Ovo kuća je tokom adaptacije posmatrana kao parče nameštaja

Primarni metod u dizajniranju kuće bilo je korišćenje metode savijanja drveta na pari.

Dvospratni objekat, smešten u ruralnom predelu Engleske nekada je bio deo imanja lovočuvara, a sada je dom dizajnera nameštaja Toma Raffielda. Tom je pre pet godina, zajedno sa svojom suprugom, kupio ovo imanje sa ciljem da ga pretvori u porodičnu kuću. Ono što je zanimljivo jeste podatak da je celokupan projekat realizovao samostalno!

Raffieldova firma poznata je po proizvodnji nameštaja koji nastaje metodom savijanja drveta na pari, koja izgledaju poput skulptura. Upravo taj postupak je bila ideja vodilja pri adaptaciji ove kuće.

Želeli smo da izgradimo kuću sa istom količinom pažnje koju ulažemo u proizvodnju našeg nameštaja i rasvete.

– rekao je dizajner Tom Raffield.

Tom je dodao i da je: „dizajnirati predmete za druge ljude koje će oni držati u svojoj kući, neverovatna privilegija. Nikada ne bismo pravili nameštaj koji i sami ne bismo držali u svojoj kući, ali do sada nismo ni imali priliku da dizajniramo nameštaj sami za sebe.“

Fantastični detalji na fasadi od drveta savijanog parom su rađeni po meri.

Celokupan projekat, počev od kreiranja nameštaja, preko oblaganja zidova drvetom savijenim na pari pa sve do završnih radova, dokumentovao je Grand Design, britanski televizijski šou koji obrađuje temu realizacije ambicioznih projekata širom zemlje, piše Designboom.

Fasada objekta, kao i enterijer, obloženi su drvetom iz okolnih šuma. Na ovaj način realizovana je težnja kao održivosti ali i želja da se kuća uklopi u okruženje. Nova kuća nalazi se u sklopu prvobitne kolibe i pomoćnih objekata, koji su takođe u potpunosti obnovljeni.

Svako parče nameštaja koje vidite na slikama dizajnirala je Tomova firma.

Realizacija čitavog projekta trajala je dve godine.

Srodni linkovi na Gradnja.rs:

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *