Praktični ogledi i testiranja konstrukcije se sprovode na modelima mostova i kula koje deca samostalno prave
Aktuelno

Počinje s radom prva arhitektonska škola za decu u Beogradu

U Beogradu će u julu startovati Kiparh arhitektonska škola za decu, ogranak istoimenog koncepta koji u Rusiji postoji od 2015. godine.

Kiparhprogram namenjen je deci uzrasta od 6 do 14 godina, sa ciljem da podstakne njihov talenat i kreativnost. Predavači su domaći stručnjaci iz oblasti arhitekture sa višegodišnjim iskustvom u praksi i održavanju nastave – doktori nauka i doktoranti Arhitektonskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

U toku je upis dece u arhitektonsku školu

Predavači uče decu da razmišljaju kao arhitekte i pripremaju ih za praktičnu primenu arhitektonskih znanja kroz igru

Škola je koncipirana tako da razvije prostorno i konceptualno razmišljanje polaznica i polaznika različitog uzrasta. Deca dobijaju priliku da savladaju osnove arhitektonskog koncepta i forme, kao i osnovna načela funkcionisanja struktura. U okviru programa, predavači uče decu da razmišljaju kao arhitekte i pripremaju ih za praktičnu primenu arhitektonskih znanja kroz igru.

Dva i po sata vikendom

Lekcije su posebno osmišljenje da razvijaju motoričke sposobnosti dece i odgovaraju njihovim godinama. U okviru kursa deca se uče osnovama arhitektonske forme i kompozicije, kao i o principu rada konstruktivnih sistema. Praktični ogledi se vrše na maketama mostova i kula koje deca sama prave na časovima.

Dinamika rada je jednom nedeljno po 2,5h u kontinuitetu i časovi se uvek održavaju vikendom, kako bi se uklopili u slobodno vreme dece i kako kurs ne bi ometao njihove obaveze u školi. Rad je organizovan u dve starosne grupe: 6-8 i 9-14 godina.

Kiparh je arhitektonski biro iz Krasnodara, koji paralelno sa praksom razvija i arhitektonsku školu za decu. Otvorili su škole u gradovima širom Rusije, a odnedavno su pokrenuli isti edukativni program i u Beogradu.

Više informacija potražite pogledajte ovde.

Kad ste već ovde…

Postani deo Gradnja zajednice

Najnovije vesti s našeg portala svakog petka u vašem sandučetu.

Srodni tekstovi

Ostavite odgovor

Obavezna polja *